Bilim - Teknoloji DirectX 12 ortaya çıktı!
Paylaş
DirectX 12 ortaya çıktı!

Microsoft, oyunları bir seviye daha yukarı taşıyacak DirectX 12'nin detaylarını ortaya çıkardı!

Microsoft, geçen ay sözünü verdiği DirectX 12'den ilk resmi detayları San Francisco'daki Game Developers Conference'ta paylaştı.

Haberin Devamı

Yeni bilgilere göre DirectX 12, Windows, Windows Phone ve Xbox One dahil olmak üzere Microsoft'un tüm platformlarında çalışacak. Microsoft'a göre Xbox One için geliştirilen DirectX 12 tabanlı oyunlar, daha iyi bir performansa sahip olacaklar. DirectX 12, aynı dedikoduların söylediği gibi geliştiricilerin donanıma daha alt seviyede erişmesine, iş yükünü CPU ve GPU'ya dağıtmalarına, bu sayede iş parçacıklarını dengelemelerine izin verecek.

Intel, Nvidia, AMD ve Qualcomm, DirectX 12'ye destek vereceklerinin sözünü veriyorlar. Intel, API'nın dördüncü nesil Haswell işlemcileriyle çalışacağını söylüyor. Nvidia ise DirectX 12'yi Fermi, Kepler ve Maxwell tabanlı yongalarında ve gelecekteki işlemcilerinde destekleyecek.

Haberin Devamı

Microsoft, ilk DirectX 12 oyunlarının "2015 tatil döneminde" geleceğini, yeni oyunlarının yüzde 50'sinin DX12 destekli olacağını, yeni GPU'ların yüzde 100'ünün DX12 destekli olacağını, yeni oyun PC'lerinin ise yüzde 80'inin DX12'yi destekleyeceğini söylüyor. Firma, Windows 7'nin DirectX 12'yi destekleyip desteklemeyeceği hakkında herhangi bir bilgi vermiyor.

Kaynak: CHIP Online