Faik Gürses Direklerarası
HABERİ PAYLAŞ

Direklerarası

Haberin Devamı

Beşiktaş ciddi başladı. Bu ciddiyet Diyarbakırspor’un golüne kadar devam etti. Oyunun bu dilimindeki tüm atakları Beşiktaş yönlendirdi. Nihat’ın bugüne kadar görmediğimiz şutlarından biri direkte patladı. Beşiktaş belki Tabata’yı kiraya verebilir. Ama diğer oyuncuları da gözden geçirmek zorundadır. Mesela Rıdvan Şimşek kendi evine Tabata’yı kiracı olarak alabilir. Nedeni elbette kendi yönetimi ona da bir kıyak yapacaktır.
Ama sorarsanız parasını kim verir diye, yönetim KDV borcunu ödeyemiyorsa bu kıyağı da kendi futbolcusuna yapabilir. Oyunun genelinde hakimiyet kayıtsız şartsız Beşiktaş’ındı. Belki de son virajda ilk kez küçük bir maç kazandı. Rakibi büyük ihtimalle küme düştü. Ama Beşiktaş belki de diğer küçük maçları çevirse büyük maçların takımı olarak geçen yılki çift kupasına bir kulp daha takacaktı.
Necip Uysal, Rıdvan Şimşek, İsmail Köybaşı ne kadar güzelse Diyarbakırspor’un maç sonundaki gözyaşları bizim için o kadar ağlamaklıydı. Diyarbakırspor Beşiktaş’la kol kola kendi yönetiminin hatalarıyla özdeşleşti. Biri küme düştü, biri şampiyonluktan uzaklaştı. Büyük maçları kaybedebilir Beşiktaş, ama Kasımpaşa ilk yarıdaki Diyarbakır, İstanbul Belediye, Bursaspor maçları Kartal’ı bu yıl geri planda bıraktı. Kamera arkası gibi. Ama bu kamera arkası belki de bir istikrarın ifadesidir. Çünkü Beşiktaş önceki yıllar hiçbir kupa toplayamazken, ertesi yıl 7’ncilik-8’incilik gibi sıraları paylaşırken komik durumlara düşmedi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder