Eğitim - Kariyer Direksiyon eğitimi görevlilerine düzenleme... Ücretler de eşitlendi

Direksiyon eğitimi görevlilerine düzenleme... Ücretler de eşitlendi

Paylaş
Direksiyon eğitimi görevlilerine düzenleme... Ücretler de eşitlendi

MEB, direksiyon eğitimi dersi sınavlarında il milli eğitim müdür yardımcılarından birini, il sınav sorumlusu olarak görevlendirirken sınavlarda görev alanların ücretlerini de eşitledi

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yeni düzenlemeyle il milli eğitim müdürü, il genelinde yapılan direksiyon eğitimi dersi sınavlarında her sınav günü için il sınav sorumlusu olarak görev yapacak veya il millİ eğitim müdür yardımcılarından birini il sınav sorumlusu olarak görevlendirecek.

DAHA AZ ÜCRET ALINMASININ ÖNÜNE GEÇİLECEK

İl genelinde yapılan direksiyon eğitimi dersi sınavlarında görev alanların ücretleri eşitlenirken böylece daha önce sınava giren aday sayısı az olan ilçelerde görev alanların daha az ücret almasının önüne geçilecek.

Sınav yapılan günde, il genelinde sınava giren kursiyer sayısı toplanacak ve sınav ücretleri, il milli eğitim müdürlüğü döner sermaye hesaplarına yatırılacak. Aynı gün ilin bütün ilçelerinde yapılan uygulama sınavında görevlilerin tümüne eşit ücret ödenecek.

Haberin Devamı