Hakan Çelik Direksiyona İlham Aliyev geçince...
HABERİ PAYLAŞ

Direksiyona İlham Aliyev geçince...

Haberin Devamı

Referandumda “evet” mi “hayır” mı denecek tartışması epeyce yorucu bir hal aldığı için bugün farklı bir konudan bahsetmek istiyorum.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Azerbaycan’daki temaslarından pek çok önemli mesaj çıktı. Gül, siyasette giderek düşen seviyeden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Ayrıca liderleri bir araya getirememekten yakındı.

Gül
’ün eşi Hayrünnisa Hanım ile birlikte bundan birkaç yıl önce Bakü’ye yaptığı ziyarete ben de katılmıştım. Azerbaycan halkının ve Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev’in Gül’e büyük sempatisinin olduğunu biliyorum. Aliyev o günlerde de Gül’ü en iyi şekilde karşılamak için seferber olmuştu.

Fatih Çekirge, Taha Akyol, Fehmi Koru, Yavuz Donat
’ın yazdıklarından Gül’ün bu ziyaretinin de çok iyi geçtiği anlaşılıyor. Belki kimsenin dikkatini çekmeyen bir ayrıntı gözüme takıldı. Cumhurbaşkanı Gül’ü, Azerbaycan Devlet Başkanı Aliyev ile aynı araçta gösteren fotoğrafa bir kez daha baktım.



Gül’ün şehir turu yaptığı otomobil bir Mercedes S Class... Direksiyonda Aliyev var. Her iki liderin de emniyet kemeri bağlı değil. Bu tip konvoylarda liderlerin yolu, polis araçları tarafından açıldığı için makam otomobilleri genellikle büyük süratlere ulaşır. Bu nedenle araçlar ne kadar güvenli olursa olsun kemerleri bağlamadan seyretmek çok tehlikeli. Çünkü her an önünüze beklenmedik bir şey çıkabilir.



Aslında Gül, emniyet kemeri kullanımı konusunda son derece duyarlı bir lider. Hatta emniyet kemerlerinin arka koltukta da bağlanmasına katkı sağlamak için başlatılan bir trafik kampanyasına kendisi de destek vermişti. Gül’ün Bakü’de emniyet kemerini bağlamamış olmasının, ev sahibi Aliyev’e nezaketsizlik yapmama hassasiyetinden kaynaklandığını düşündüm.

Zira bizim coğrafyamızda maalesef- araç kullanan birçok kişi yanında otururken emniyet kemerini bağladığınızda “Kendisine güvenmediğiniz” gibi bir hisse kapılıyor. Üstelik söz konusu devletlerarası ilişki ve diplomasi olunca küçük bir harekete bile büyük sembolik anlamlar yüklenebiliyor. Anladığım kadarıyla Cumhurbaşkanı Gül, risklerini bildiği halde “ayıp olur” düşüncesiyle emniyet kemerini bağlayamadı.

Pazar günü ekran başına
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek 22 Ağustos Pazar sabahı saat 10.00’dan itibaren Kanal 24’teki programıma konuk olacak. Hükümette sözcülük görevinde de bulunan Cemil Çiçek’in 12 Eylül anayasa referandumu öncesinde Türkiye’de ve bölgemizde olup bitenlerle ilgili değerlendirmeleri çok önemli... Siyasetteki sıcak gelişmelerin yanı sıra perşembe günkü kritik Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrasında Türkiye’nin yeni güvenlik parametrelerini de Çiçek ile konuşma imkanımız olacak. Program Ankara’dan canlı olarak ekranlara gelecek.

Pakistan’a yardım
Dost ve kardeş ülke Pakistan’ın yaşadığı korkunç sel faciasında milyonlarca kişi ölüm riskiyle karşı karşıya... Daha şimdiden binlerce kişi yaşamını yitirdi. Selin yol açtığı salgın hastalıklar sadece Pakistan’ı değil bütün bölge ülkelerini etkileyebilir. Çeşitli kaynaklardan Pakistan’a yardım gidiyor ancak bunlar çok yetersiz. Eğer Pakistan Büyükelçiliği’nin açtığı yardım hesabına katkı sağlamak isterseniz, aşağıda hesap bilgilerini veriyorum:

Ziraat Bankası Aşağı Ayrancı Şubesi: 555 555 55 (Ana Hesap) 5001 TL/5002 Dolar/5003 Euro

Sıradaki haber yükleniyor...
holder