Gündem Direndiler kazandılar

Direndiler kazandılar

Paylaş
Direndiler kazandılar

İstanbul Seyrantepe'de Huzur Mahallesi'ni ikiye bölen TEM Otoyolu üzerindeki köprü karayolları tarafından yıkılacaktı. Mahalleliler 3 gün direnince karayolları pes etti

SÖZ VERİP TUTMADILAR

İstanbul Seyrantepe’de Galatasaray’a ait ‘Türk Telekom Arena’ stadının inşaatı sürerken stada giriş-çıkış yollarının yapımı yüzünden Huzur mahallesinin huzuru kaçmıştı.

İddiaya göre mahallenin Seyrantepe ile bağlantısını sağlayan TEM Otoyolu üzerindeki köprü yıkılacaktı. Karayolları yıkılan köprünün yerine mahalleli için bir üstgeçit yapmaya söz vermişti.

Yol yapım çalışmaları büyük ölçüde tamamlandığı halde üst geçidin inşaatına başlanmadan köprü yıkılmak istenince mahalleli ayaklandı.

ÜCRETSİZ SERVİSLER

Yıkılmak istenilen köprünün üstünde 3 gündür nöbet tutan ve yıkımı engelleyen mahallelinin direnişi zaferle sonuçlandı. Mahalle temsilcileri ile masaya oturmak zorunda kalan karayolları yetkilileri bir sözleşme imzaladı.

Sözleşmeye göre; yıkılacak köprünün yerine 1 ay içerisinde üstgeçit yapılacak. Üst geçit yapılana kadar ise tahsis edilecek servis araçları mahalle sakinlerini Huzur Mahallesi ile Seyrantepe arasında ücretsiz olarak taşıyacak.

Taner YENER/DHA