Şirin Sever ‘DİRİLİŞ’ ekibi haklıydı ama fazla abartmadı mı?
HABERİ PAYLAŞ

‘DİRİLİŞ’ ekibi haklıydı ama fazla abartmadı mı?

Haberin Devamı

Pazar gecesi yapılan 43’üncü Altın Kelebek ödül töreni için birkaç lafım var, etmezsem çatlarım…

‘Diriliş: Ertuğrul’ dizisi ‘en iyi dizi’ ödülünü aldı ama kimse sahnede konuşma yapamayınca, dizi ekibi olaya tepki gösterdi. Ki, sonuna kadar da haklılar. Fakat…

Okuduklarımdan anladığım; ödülü düzenleyenler bir ‘canlı yayın kazası’ olduğunu söylüyor, özürler diliyor, yanlışlığı düzeltmek için her türlü öneriyi sunuyor. Ancak yapım ekibi olayı tırmandırıyor.

Hele, dizinin oyuncusu Cavit Çetin Güner’in ödülü yere koyup çektiği fotoğrafı sosyal medyada yayınlaması, yapımcının olayı siyasi taraflara çeken açıklamaları derken abarttılar! Bu diziyi hiç izlemedim, nasıl olduğunu bilmiyorum.

Ama belli ki halk beğenmiş, oy vermiş. Sahnedeki bir karışıklık yüzünden ödülü küçümsemek, bu kadar tantana çıkarmak fazla değil mi?

Meryem’in itirafı ve Barış’ın ödülü!

■ En tatlılar: Altın Kelebek sahnesindeki en güzel şey, ekranın minik oyuncularıydı. Geçen yılın en iyisi olan ‘Poyraz Karayel’in oyuncusu Ataberk Mutlu; ‘Anne’ dizisinin oyuncusu Beren Gökyıldız’a ‘En İyi Çocuk Oyuncu’ ödülünü verdi.

Sahnedeki egolardan, tartışmalardan, abartmadan uzak, gülerek, sadece işleri gerektirdiği için ordalardı. Ne tatlı, ne güzellerdi. İkisine de bayılıyorum, maaşallahları var!

■ En Samimi: ‘En iyi erkek oyuncu’ ödülünü İlker Kaleli’ye veren Meryem Uzerli “Ben doğru adamı seçemiyorum ama seyirciler doğru adamı seçmiş” diyerek herkesi güldürdü. Şahane itiraf değil mi? Çocuğunu doğurduğu adam gitti, son sevgilisi gitti ama kadın kendiyle o kadar barışık ki, bunu söylüyor.

Çekinmemiş, ‘bin ton şey yazarlar’ diye düşünmemiş, kalbinden geçeni söylemiş. Kendiyle dalgasını geçmiş. Bu kadın işte bu yüzden seviliyor arkadaşlar! Ayrıca, bu samimiyetten pek bulunmuyor, bulmuşken not düşeyim istedim.

■ En tuhaf:
Gecenin en tuhaf ödülleri en iyi komedi oyuncusu ödülleriydi. ‘Erkek komedi oyuncusu’ ödülü Barış Arduç’a, kadın ödülü de partneri Elçin Sangu’ya gitti.

‘Kiralık Aşk’ tatlı ve sevimli bir romantik komedi tamam da, Barış Arduç ne zaman güldürdü hiç anlamadım! Ayrıca dizinin en sert, en ağır abisi. Sapla saman biraz karışmış olabilir mi?

Benim Adım Feridun

Mahir Ünsal Eriş öyküsünden yola çıkarak Çağan Irmak’ın senaryosunu yazdığı ve yönettiği ‘Benim Adım Feridun’ vizyonda. Filmi izleyince hayal kırıklığına uğradığım için yazmak istedim. Hep beğenilerimizi yazacak değiliz ya!

Halil Sezai’nin oynadığı ‘Ersan’, 4 yıllık sevgilisi tarafından terk ediliyor. Gayet haklı sebepleri olan bu yıpranmış sevgiliyi de Özge Borak oynuyor, Bir kahvede 4 senelik ilişkisini bitirmeye çalışan Özge Borak’ın sinir kirizi geçirdiği anlar, filmin en iyi sahneleri.

Ardından ilişkisi biten bir adamın geçirdiği evreler anlatılıyor... İnkar, intikam, kabullenme vs derken, Ersan travmadan kurtulmak için tanımadığı insanların düğününe giriyor. ‘Feridun’ diye biriyle karıştırılınca da olaylar gelişiyor; düğünde Büşra Pekin ile yakınlaşıyor.

Neyse, ‘Benim Adım Feridun’ böyle akmayan, kokmayan, güldürmeyen, ağlatmayan, ortada kalmış bir film. Çağan Irmak gibi bam telimize basan bir yönetmenden hiç ummadığım bir iş.

Bir kere Büşra Pekin gibi bir komik; ne komik olabilmiş, ne dram oyuncusu. Neden bu kadar didaktik bir oyunculuk mesela? Belki de sorun, ‘komik kadın’lığın reddedilmesi. Ama asıl kıymetli olan bu. Güldürebilmek zor, güldürebilen az çünkü.

Kürşat Başar orkestrasıyla koptu gidiyor!

Son zamanlarda Türkçe canlı müzik rüzgarı sardı ortalığı. Mekanlar ancak böyle ses getirebiliyor, insanlar ancak canlı müzik olursa evinden dışarı çıkıyor, çarklar ancak bu şekilde dönüyor...

İnsanlar içtikleri içkiye para ödeyecekse, buna değsin istiyor galiba! Bu anlamda, son günlerin en çok konuşulan mekanı Zorlu AVM’ye taşınan Zanzibar...

Çarşamba geceleri Kürşat Başar ve Orkestrası sahne alıyor. Saksafonda Kürşat Başar, piyanoda Burçin Büke, solist Seran Bilgi.

Şahane program yapıyorlar, eğlendiriyorlar. İnsanlar şık, ortam samimi. Cemiyet hayatının ünlü isimleri artık Zanzibar’da eğleniyor. Ama 4 hafta sonraya rezervasyon yapabiliyorlar. Bu yüzden programı cumartesiye de taşıdılar.

‘DİRİLİŞ’ ekibi haklıydı ama fazla abartmadı mı? Meryem’in itirafı ve Barış’ın ödülü! Benim Adım Feridun Kürşat Başar orkestrasıyla koptu gidiyor! Kürşat Başar orkestrasıyla koptu gidiyor! Kürşat Başar orkestrasıyla koptu gidiyor!

İnsanlar Zanzibar’daki eğlenceyi neden sevdi derseniz, anlatayım hemen:

■ Klasik sebep; insanlar Türkçe canlı müzikle daha çok eğleniyorlar...

■ Erken satte başlayan sahneleri tercih ediyorlar. Zanzibar’da program 22.30’da başlıyor, gece 1’de bitiyor. Gayet uygun bir saatte ve eğlenmiş bir halde evlerine gidiyorlar...

■ X-Ray’den geçip girilen bir AVM’yi, sokaklarda olmaya tercih ediyorlar. Herkes kendini güvende hissetmek istiyor artık...

■ Şık ama kasmayan bir eğlence ortamı. O yüzden bir giden bir daha gidiyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder