Ekonomi Diş için ayda 10 lira yeter

Diş için ayda 10 lira yeter

Paylaş
Diş için ayda 10 lira yeter

Diş Malzemeleri Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ferizan Peker, diş macunu ve fırçası için ayda 10 lira ödeyerek dişlerin korunabileceğini söyledi

Ağız ve diş sağlığı insan hayatı için en önemli faktörlerin başında geliyor. Güney Diş Deposu’nun sahibi ve Diş Malzemeleri Sanayici ve İşadamları Derneği (DİŞSİAD) Başkanı Ferizan Peker, Türkiye’de ağız ve diş sağlığının öneminin kavranmadığını belirtti.

Haberin Devamı

Pek çok hastalığın ağızdan başladığını belirten Ferizan Peker, kanser gibi ağır hastalıkların genetik olduğu için önüne geçilemeyeceğini, buna karşılık bakımı zamanında yapılırsa dişin çürümeyeceğini söyledi.

TÜKETİM NÜFUSUN GERİSİNDE

Ağızda meydana gelebilecek, fazla ciddiye alınmayan bir apsenin zehirlenmeye yol açabileceğini ya da diş eti hastalıklarının bakımsız bir ağızda kolayca oluşabileceğini belirten Ferizan Peker şöyle konuştu: “Türkiye’de diş hekimliği fakülteleri, diş hekimleri ve laboratuvarların kullandığı ekipman ve malzemelerin tutarı yıllık 400 milyon dolar. Bu pazar rakamı Türkiye’nin 80 milyonluk nüfusuyla karşılaştırıldığında çok yetersiz. Maalesef nüfusla orantılı bir tüketim olmadığını görüyoruz.”

Haberin Devamı

KİŞİSEL BAKIM ÇOK ÖNEMLİ

Ferizan Peker, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi gelir seviyesi yüksek büyük kentlerde bile diş bakımının estetik bir konu gibi algılandığını belirtti.

“Estetik bu işin bir parçası ama bu bir ağız ve diş sağlığı meselesi” diyen Ferizan Peker, Türk insanının bu konudaki bakış açısını değiştirmesi gerektiğini söyledi. Ferizan Peker, “Ağız bir bakteri yuvası. Bu yüzden de ağzımıza ve dişlerimize çok özen göstermek zorundayız. Bu da ancak sürekli kişisel bakımla olur” dedi.

DİŞ FIRÇASININ ÖMRÜ ÜÇ AY

Kişisel bakımın dişleri günde en az iki kere fırçalamakla başlayacağını belirten Ferizan Peker, “Bir diş macunu ortalama 6 lira, fırça 3-4 lira desek, ayda sadece 10 lira harcayarak diş bakımı yapmak mümkün” dedi.

Bakım yapılmadığında ağızda oluşan hastalıklar nedeniyle daha büyük masraflar çıktığını belirten Ferizan Peker, “En az yılda bir kez doktora gidip diş taşlarını temizletmek de çok önemli. Diş fırçası en fazla üç ay kullanıldıktan sonra değiştirilmeli” dedi.