Beden Sağlığı Diş tedavisinde dijital anestezi dönemi

Diş tedavisinde dijital anestezi dönemi

Paylaş
Diş tedavisinde dijital anestezi dönemi

Diş tedavisi yaptırmak isteyenlerin en büyük korkularından biri de dişe anestezi uygulayan iğneler. Ancak sorunun artık bir çözümü var: Ağrı duyulmadan uygulanan 'dijital anestezi' yöntemi.

Artık klasik diş iğnelerinin yerini dijital iğnelerin aldığını söyleyen Dt. Yasin Gökcegözoğlu, dijital anestezi veya dijital iğne yöntemini eski yöntemlerden ayıran en büyük farkın hemen hemen hiç ağrı oluşturmaması olduğunu söyledi.

Dijital iğnelerin kişilerin doku basıncına göre anestezik maddeyi zerk ettiğini anlatan Gökcegözoğlu, "Bu yüzden de dijital iğnelerde basınç hissi az olur ve hastalar ağrıyı hissetmezler. Kullanılan anestezik madde yine aynıdır. Geleneksel yöntem olan elle iğne yapmada hekim enjektör içindeki maddeyi kontrollü veremediğinde hastanın ağrısı fazla olabilir. Ayrıca klasik iğne uçları daha kalındır, dijital anestezi uçları milimetrik inceliktedir, bu da acıyı azaltan bir faktördür" dedi.

HASTAYA DA DOKTORA DA KOLAYLIK

Dijital anestezi sayesinde hem hastaların hem de hekimlerin konforlu ve rahat bir tedavi süreci geçirdiklerini vurgulayan Dt. Gökcegözoğlu, dijital diş hekimliği konsepti çerçevesinde dijital gülüş tasarımı gibi birçok alanın olduğunu da sözlerine ekledi.

Haberin Devamı