Türkiye (Son Dakika) Diş teknisyenine mengeneli işkence!

Diş teknisyenine mengeneli işkence!

Paylaş
Diş teknisyenine mengeneli işkence!

Antalya'da diş teknisyeni Cebrail Sağlam, işi bırakmak isteyince diş laboratuvarı sahibi ile 4 arkadaşı tarafından kendisine mengeneli işkence yapıldığını öne sürdü. 5 sanık hakkında 20 yıla kadar hapis cezası istendi

Diş laboratuvarı sahibi T.H., arkadaşları B.T., O.S.D., Ü.A. ve S.B. ile birlikte geçen 27 Temmuz’da işi bırakmak isteyen Cebrail Sağlam’ı, iddiaya göre otomobille Duacı Köyü’nde bir motosiklet tamirhanesine götürdü. Şüpheliler, sağ elini mengeneye sıkıştırıp işkence yaptıkları Sağlam’ın cebindeki 1500 lirayı alıp, 3 bin 500 liralık senet imzalattı. 5 şüpheli daha sonra cebinde parası kalmayan Cebrail Sağlam’a 200 lira para verip ondan Antalya’yı terk etmesini istedi.

Haberin Devamı

Serbest kaldıktan sonra polise giden Sağlam, kendisine işkence edenler hakkında şikayetçi oldu. Cebrail Sağlam, polisteki ifadesinde şunları söyledi:

"T.H. ile parça başı iş ortaklığı yapıyordum. B.T. ile T.H. ortak olmaya karar verdi. Ben onlarla çalışmak istemedim. Bunun üzerine beni evimin önünde bıçak tehdidiyle kaçırdılar. Arabaya zorla bindirdiler. O.S.D. ise motosikletime binip peşimizden geldi. Duacı Köyü’nde bir motosiklet tamirhanesine götürdüler. Burada beni dövdüler, burnumu kırdılar. Ardından bir daha Antalya’da diş işi yapamayayım diye sağ elimi mengeneye sıkıştırdılar. Daha sonra zorla 3 bin 500 liralık senet imzalattılar. Antalya’yı terk etmemi şart koşarak beni serbest bıraktılar. Beni dışarı çıkartıp, ’Bu tarafta polis, bu tarafta jandarma var. Nereye istiyorsan git’ dediler. Ben de polise gidip şikayetçi oldum."

Haberin Devamı

’BELKİ ELİNİ MENGENEYE SIKIŞTIRMIŞTIR’

Polis tarafından yakalanan 5 şüpheli, suçlamaları reddetti. Şüphelilerden T.H., "Parça başı iş yapmamıza rağmen aldığı parayı cebine atmış. Bu nedenle kendisiyle konuşmak istedik. O da bizimle geldi. Kesinlikle işkence yapmadık. Belki elini kendi kendine mengeneye sıkıştırmıştır. Borcu karşılığında da senedi kendisi verdi" dedi.

Haklarında 11 ile 20 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açılan sanıkların yargılanmasına, önümüzdeki günlerde 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.

Teslime TOSUN / DHA