Beden Sağlığı Diş teli takmaktan utananlara müjde!

Diş teli takmaktan utananlara müjde!

Paylaş
Diş teli takmaktan utananlara müjde!

Diş tedavisinde uygulanan yeni teknoloji İnvisalign yönteminde kullanılan ağızda belirgin olarak gözükmeyen, ergonomik şeffaf plakalar ile düzgün ve sağlıklı diş tedavisi artık mümkün

Diş tellerinden kaynaklı estetik kaygılar sonucu kişilerin diş teli tedaviden uzak kaldığını belirten Dent Suadiye Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Protez ve İmplantoloji Uzmanı İlker Arslan, bu sorunun tel ve braket kullanılmadan yapılan 'Invisalign' yöntemi ile artık son bulduğunu söyledi.

NASIL KULLANILIR?

Dt. İlker Arslan sözlerini şöyle sürdürdü: "Invisalign yöntemini, çapraşık dişleri düzeltme amacıyla dişlere takılan ve çıkarılabilir, ağızda belirgin olarak gözükmeyen bir seri şeffaf düzeltici plaklarla, braket ve teller kullanılmadan dişlerin düzeltilebilmesini sağlayan bir sistem olarak düşünebilirsiniz. Şeffaf düzelticiler üç boyutlu özel bilgisayarlı sistemler yardımıyla hastanın diş yapısına birebir uygun olarak modellenip her bir düzeltici plak yaklaşık 2 hafta boyunca kullanılır. 2 hafta sonra yeni bir düzeltici takılır.

TEDAVİ ADIM ADIM İLERLİYOR

Bu yeni düzeltici ile eskisi arasında, dişleri daha düzgün hale getirici küçük farklılıklar vardır. Bu süreç adım adım ilerliyor. 6 hafta arayla ortodonti uzmanının yapacağı muayene ile tedavi süreci yönlendiriliyor. Tedavi süresi, dişlerdeki çapraşıklık oranına göre 9-15 ay arasında değişiyor. Bu dönemde yaklaşık 18-30 adet şeffaf düzeltici plak kullanılıyor. Tellerle ve braketlerle yapılan klasik ortodontik tedavi ise 18-24 ay devam ediyor."



Invisalign yönteminin klasik tel ve braketlere göre en önemli avantajının 'estetik üstünlüğü' olduğunu belirten Dt. İlker Arslan "Düzeltici plaklar tamamen şeffaftır ve fark edilmesi oldukça zordur. Bu durum özellikle ortodontik tedavi yaptırmak isteyen ancak braket ve tellerin görüntüsü sebebiyle tedaviyi erteleyen yetişkinler için popüler olmaya başlamıştır" dedi.

INVISALING'IN AVANTAJLARI NE?

Invisalign'ın avantajlarından birisinin de ağız hijyeninin daha kolay sağlanabilmesi olduğunu belirten Dt. İlker Arslan "Yeme-içme konusunda klasik ortodontik tedavide olan kısıtlamalar Invisalign'da yok. Çünkü istendiğinde ağızdan çıkarılabiliyor ve fırçaladıktan sonra tekrar takılabiliyor. Invisalign yönteminin diğer bir avantajı ise tedavi süresinin ve tedavi sonucunun önceden bilinebilmesidir. Klasik ortodontik tedavide ise tedavi süresi hastaya ve hekime bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor ve net süre vermek çok mümkün olmuyor" dedi.

Haberin Devamı