Gündem Dışarı çıkmak istemedi, canından oldu

Dışarı çıkmak istemedi, canından oldu

Paylaş
Dışarı çıkmak istemedi, canından oldu

Beyoğlu'nda ahşap binada çıkan yangında alevlerin sardığı 3'üncü katta oturan yatalak Şaziment Aslantaş yanarak yaşamını yitirdi

Kasımpaşa, Bahriye Caddesi Neva Sokak içindeki 4 katlı ahşap binada, saat 04.00 sıralarında yangın çıktı. Giriş katta çıktığı belirtilen yangın kısa sürede büyüyerek bütün binayı sardı.

İhbar üzerine olay yerine ilk olarak Beyoğlu itfaiyesi gönderildi. Yetersiz kalan itfaiyecilerin anonsu üzerine Fatih ve Şişli itfaiye grupları da olay yerine sevk edildi.

Yangın üzerine binada oturanlar hızla kendilerini sokağa atarak canlarını kurtardı. Yatalak ve kimsesiz olduğu ileri sürülen Şaziment Aslantaş (80) ise alevlerden kaçamadı.

İtfaiye ekipleri gelen destekle yerden ve merdivenlerden su sıkmaya başladı. Tonlarca su ve köpük sıkılan yangına müdahale eden itfaiyeciler, bazı binaların çatılarına çıkarak alevlere müdahale etti.

Yangın 2 saat süren çalışmanın ardından kontrol altına alındı. Beyoğlu Belediyesi’nden de 4 tanker gönderilerek su takviyesinde bulundu. Binada yapılan aramalarda yaşlı kadının cesedi bulundu.

Polisin yaptığı incelemelerin ardından kadının cesedi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Mahalle sakinleri, yangının aniden büyüdüğünü anlatarak, "İçerde yaşlı bir kadın vardı. Kurtarmak için uğraştılar ancak dışarı çıkarılamadı" dedi.

Polis yangınla ilgili soruşturma başlattı. Yangının büyümeden söndürüleceğini sanan yaşlı kadının ilk etapta yardım etmek isteyenleri geri çevirdiği, daha sonra da alevler ve dumanlar yüzünden yaşlı kadına yardım edilemediği ifade edildi.

Sefa KIDIK/DHA