Gündem 'Dışarıda içki içmeyin dedik'

'Dışarıda içki içmeyin dedik'

Paylaş
'Dışarıda içki içmeyin dedik'

Beyoğlu Firuzağa Mahallesi'nde sanat galerisine düzenlenen baskına ilişkin mahalleliler, "Defalarca uyardık" diye savunmada bulundu

Beyoğlu Firuzağa Mahallesi Boğazkesen Caddesi'nde dün akşam sanat galerilerinin açılışında yaşanan olayların ardından esnaf ve galeri çalışanları açıklamalarda bulundu.

>> SANATÇILAR: ORGANİZE BİR SALDIRIYDI

Mahalle gençleri adına konuştuğunu belirten Ercan Babacan, "Bizim sanat galerilerine veya içki içilmesine bir tepkimiz yok. Defalarca uyardık kaldırımları kapattıkları için.

GALERİ BASKININDA 7 GÖZALTI

Haberin Devamı

GALERİ BASKININDA GÖZALTINA ALINANLAR SERBEST

İKİ SANAT GALERİSİNE BASKIN

Dün bir hanım kardeşimiz geçerken, 'Yolu açında geçeyim' deyince 'Başka yerden geç' karşılığını vermişler. Bunu duyan gençler de toplanıp tepki gösterdiler" dedi.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer2853","2853","201009","2853-6.jpg");


"DIŞARIDA İÇKİ İÇMEYİN DEDİK"

Mahallede kahvecilik yaptığını söyleyen Fatih Aras ise "Burada açılış olduğu zaman her seferinde onları ikaz ettik. Dışarıda içki içmeyin diye. 'İçeride için ne yaparsanız yapın' dedik.

Ama bizi dikkate almıyorlar. Dün tekrar bir açılış oldu. 10-15 mahalleli geldi, insanlara saldırmadılar. Sadece camları kırıp gittiler.

Maalesef bizi anlamıyorlar daha önce Beyoğlu belediye başkanına rahatsızlığımızı söyledik, burada ruhsatsız oteller açılmış, otel değil genelevdir bunlar. Burası Beyoğlu'na benzemiyor hepimiz akrabayız" diye konuştu

Haberin Devamı

BİRKAÇ KİŞİNİN GÖZÜNE ŞİŞE SOKULMUŞ

Adını açıklamak istemeyen sanat galerisi çalışanı biri kadın iki kişi gazetecilerin "İçeride sigara içilmediği için mi dışarıya çıkıldı" şeklindeki sorusuna, "Evet" cevabını verdi.

Mahallenin kaldırımı kapattıkları yönendeki iddilarına ise galeri çalışanları, "6 galeri aynı anda açılınca ister istemez kalabalık oluyor. Sokaklar dar trafik de var. İçeride birikenler sigara içmek için dışarı çıkıyor ve kapı önlerinde ister istemez kalabalık oluşuyor" yanıtını verdi.

Yaralıların durumu ile ilgili bilgi veren galeri çalışanı ise, "Bir kişi var gözüne şişe sokulmuş sanırım Polonyalı. Birkaç kişi daha var cop vurulan tekme tokat dövülen" ifadesini kullandı.

Galeri çalışanları, "Mahalle sakinlerinin duyarlılıklarına saygılıyız" diye konuştu Sanat galerilerinin bulunduğu sokakta oturduğunu ve sanatçı olduğunu belirten bir kişi ise Firuzağa'da son dönemde sanat galerileri açıldığını ve bunun da mahallede yaşayan bir kesimi rahatsız ettiğini öne sürdü.

Adını açıklamak istemeyen bu kişi "Türkiye için endişeliyim" diye konuştu

Özgür ALTUNCU - Ümit TÜRK - Ünsal ÇAKİN - Uğur ALAATTİNOĞLU/İstanbul (DHA)

Haberin Devamı