Tamer Heper Dışarıdan atanmış
HABERİ PAYLAŞ

Dışarıdan atanmış

Haberin Devamı

Apartmanımızda kat malikleri toplandı ve bir bağımsız bölüm malikinin eşini yönetici seçti. Şimdi yöneticinin eşi olan kat maliki giderlerin yarısını ödemeyeceğini söylüyor. Oysa seçimde böyle bir husus öngörülmedi. Buna hakkı var mı? ● M.Ş.

Yasada bir madde var. Diyor ki: “Kat malikleri kurulu, kat malikleri arasından atanmış yöneticinin normal yönetim giderlerine katılıp katılmayacağı, katılacak ise ne oranda katılacağını kararlaştırır. Bu yolda bir karar alınmamış ise yönetici yönetim süresince kendisine düşen normal yönetim giderlerinin yarısına katılmaz.”

Şimdi madde yukarıda ve benim siyah olarak yazdığım bir ibare var, diyor ki “Kat malikleri arasından atanmış yönetici, herhangi bir karar alınmasına gerek olmadan normal giderlerin yarısına katılmaz.” İyi ama sizin binanızda seçilen yönetici kat maliki değil ki, kat malikinin eşi. Yani dışarıdan seçilmiş biri. Madde ise dışarıdan seçilmiş birine bu hakkı tanımıyor. Ona ancak alınacak karar ile bir ücret ödenir, yasanın tanıdığı mutad giderlerin yarısına katılmama hakkı tanınmamıştır.

Dolayısı ile bağımsız bölüm maliki olan eş, yönetici seçilseydi tamam, normal giderlerin yarısına katılmayacaktı. Yasa “Binada oturan yönetici ödemez” demiyor, “Bağımsız bölüm maliki yönetici masrafın yarısına katılmaz” diyor. O halde sizin binanızdaki yönetici eşi ortak giderlere katılacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder