Candaş Tolga Işık DIŞARIDAN YIKAMADILAR İÇERİDEN DENİYORLAR
HABERİ PAYLAŞ

DIŞARIDAN YIKAMADILAR İÇERİDEN DENİYORLAR

Haberin Devamı

“Darbe tehdidi sürüyor. 15 Temmuz’da askerle yapılamayan darbeyi şimdi toplumun tabanında geniş mağduriyetler yaratarak yapmak isteyen FETÖ'cü kriptolar ve Erdoğan düşmanları var.” Bu sözlerin sahibi bir AK Parti’li değil, aksine şu sıralar AK Parti’lilerin en sevmediği hatta bir şekilde hapse attırmak için uğraştığı HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş. Daha önce de yazmıştım, 17 Aralık’ın hemen ertesinde AK Partili yöneticiler, bakanlar bile top çevirirken aynı Demirtaş çıkıp “Maksat rüşvet ve yolsuzluğu ortaya çıkarmak değil, iktidarı değiştirmektir. Bu bir siyasi darbedir” demişti.


Demirtaş’ın siyasi çizgisini, söylemlerini seversin-sevmezsin, onu bilmem. Ama bu sözlerine kulak verilmeli. Suriye’yi dörde, Irak’ı üçe bölüp yönetme projesinin mimarları bugün benzer bir planı Türkiye üzerinde kurguluyor.


15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrası yaşadıklarımıza bir bakın. Birileri toplumun fay hatlarını harekete geçirmek için adeta seferberlik ilan etti. Kürtleri, Türkleri, laikleri, dindarları, solcuları, muhafazakârları... Dini, mezhebi, etnik kimliği, yaşam biçimini ve hatta futbol taraftarlığını... Bu toplumu bölmek, kutuplaştırmak, ayrıştırmak için farklılıklarımızdan yola çıkarak toplumsal çatışmanın fitilini ateşlemeye çalışıyorlar. Çünkü biliyorlar ki bu millet tek vücut olduğu sürece kimseye boyun eğmez. Bize ancak bölerek, parçalayarak, ayrıştırarak diz çöktürebilirler.


Siyasi darbe denediler, olmadı. Askeri darbe denediler, olmadı. Ekonomik darbe deniyorlar, çok şükür o da olmadı, olmuyor. Bu milletin bin yılda türlü zorluklarla omuz omuza verip inşa ettiği bu kaleyi dışarıdan yıkamadılar, şimdi içeriden yıkmaya çalışıyorlar.


İşte bu yüzden, sırf bu yüzden bugün en çok sana benzemeyen kardeşine sarılma günüdür. Her türlü ötekileştirmeye, ayrıştırmaya, kutuplaştırmaya inat!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder