Dünya Discovery'nin 'belalısı' öldürüldü

Discovery'nin 'belalısı' öldürüldü

Paylaş
Discovery'nin 'belalısı' öldürüldü

180 ülkede yayın yapan Discovery Channel'ın Washington merkez binasına baskın düzenleyen saldırgan öldürüldü

Discovery Channel'ın Washington'daki merkez binası Discovery Communications'da bir baskın düzenleyerek üç kişi rehin alan saldırgan polis tarafından vurularak öldürüldü. Saldırganın, daha önce de 'Gezegeni kurtaracak programlar yapın' diyerek bina önünde gösteriler yaptığı kaydedildi.

Polis, vücuduna bağladığı teneke kutular ve bir tabancayla, Discovery Channel'ın Washington D.C. yakınlarındaki merkez binasına öğle saatlerinde giren saldırganı dört saat süreyle ikna etmeye çalıştı.

Haberin Devamı

REHİNELER YARA ALMADAN KURTULDU

Rehinelerin üçü de olayda yara almadan kuruludu. Polis tarafından adının James J. Lee olduğu açıklanan 40 yaşlarındaki saldırgan, televizyon kanalının çevreyi koruma kararlılığını yeterli bulmadığını söylemişti.

Polis, silahlı şahsın üzerindeki patlayıcıları ateşlemeye hazırlandığına inanıldığı için ateş açıldığını bildirdi. Baskın olayından sonra Discovery çalışanları binadan tahliye edildi. Polis saldırganla görüşmelerini sürdürürken, Maryland Silver Spring'deki binanın çevresi kordon altına alındı.

Saldırganın binaya ana kapıdan girdiği ve silahını çıkararak, herkesten hareketsiz kalmalarını istediği belirtildi. Amerikan yayın kurumu NBC, yapımcılarından birinin, saldırganla, rehineleri elinde tutmaktayken kısa bir telefon görüşmesi yaptığını bildirdi.

DAHA ÖNCE DE EYLEMLER YAPMIŞ

Haberin Devamı

Saldırganın daha önce de bina dışında çeşitli protesto eylemleri yaptığı belirtiliyor. Bir yerel gazeteye göre, 2008 yılında San Diegolu James Jay Lee adlı bir şahıs, televizyon kanalını protesto etmek amacıyla Discovery'nin dışında, binlerce doları havaya saçtıktan sonra gözaltına alınmıştı.

Lee, Discovery'nin programlarının, gezegeni kurtarmakla ilgisi olmadığını söylemişti.

'GEZEGENİ KURTARACAK PROGRAM' İSTİYORMUŞ

"savetheplanetprotest.com" adlı internet sitesinin kurucularından biri olduğu da belirtilen Lee'nin, Discovery Channel'dan, "gezegeni kurtaracak programlar yayınlamasını istediği" kaydediliyor.

Discovery Communications şirketi, Discovery Channel, Animal Planet ve Science Channel gibi kanallarıyla, 180 ülkede 1,5 milyar aboneye yayın yapıyor.

(BBC)