Gündem Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Menbiç'ten sonra sıra diğer yerlere gelecek

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Menbiç'ten sonra sıra diğer yerlere gelecek

Paylaş
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Menbiç'ten sonra sıra diğer yerlere gelecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Fırat Kalkanı ile Zeytin Dalı ile DAEŞ'miş, PKK'ymış, YPG'ymiş, bataklıkları kuruttuk. Şimdi sırada diplomasi yoluyla masada Münbiç'i kurutmak. Menbiç Menbiçlilerindir. PKK'lıların, YPG'lilerin değildir. Menbiç'ten sonra sıra diğer yerlere gelecek. Yani PKK'nın kontrol ettiği yerler.' dedi

Seçim çalışmalarına Antalya'nın Manavgat ilçesinde devam eden Çavuşoğlu, Manavgat Atatürk Kültür Merkezi'nde muhtarlar ve AK Parti mahalle başkanlarıyla bir araya geldi.

Haberin Devamı

'MENBİÇ YOL HARİTASI UYGULANMAYA BAŞLANDI'

Türk askerinin Menbiç'e doğru girmeye başladığını belirten Çavuşoğlu, "Askerimiz bir yere girmeye başladı mı orada huzur olur, barış olur, adalet olur. Bunu bozmaya çalışanların başına Mehmetçiğimiz bela olur." dedi.

Menbiç yol haritasının 4 Haziran'da Washington'da onaylandığını hatırlatan Çavuşoğlu, şimdi o yol haritasının uygulanmaya başlandığını vurguladı. "Artık oyalama yok, birlikte adım var." diyen Çavuşoğlu, YPG'lilerin, PKK'lıların Menbiç'ten çekildiğinden emin olunacağını ve bu nedenle Türk askerinin orada bulunacağını söyledi.

YPG, PKK çekildikten sonra söz konusu bölgeyi kimin yöneteceğine, güvenlik güçleri yapısında kimin olacağına da birlikte karar verileceğini kaydeden Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Artık söz verdim, tutacağım, tutmayacağım yok. Beraber, birlikte, gözümüzün önünde. Bu nedir biliyor musunuz? Bunun iki izahı var. Birincisi Türkiye Cumhuriyeti artık sahada da güçlüdür, masada da güçlüdür. İkincisi Türkiye Cumhuriyeti yeri geldiği zaman sert gücünü balyoz gibi gösterir.

'HERKES TÜRKİYE'YE SAYGI DUYACAK'

Yeri geldiği zaman diplomasiyi en iyi şekilde işletir, masada işi halleder. Bazen sahada halledersin, bazen oturur masada halledersin. Bundan sonra böyle. Yani Türkiye ile işbirliği yapmak isteyen herkes önce Türkiye'ye saygı duyacak.

Türkiye'ye verdiği sözü tutacak. Bizim istediğimiz nedir? Yanı başımızda terör örgütleri olmasın, bataklık kurusun. Fırat Kalkanı ile Zeytin Dalı ile DAEŞ'miş, PKK'ymış, YPG'ymiş, bataklıkları kuruttuk.

Şimdi sırada diplomasi yoluyla masada Münbiç'i kurutmak. Menbiç, Menbiçlilerindir. PKK'lıların, YPG'lilerin değildir. Menbiç'ten sonra sıra diğer yerlere gelecek.

'BİZİM KÜRT KARDEŞLERİMİZLE SIKINTIMIZ YOK'

Yani PKK'nın kontrol ettiği yerler. Bizim Kürt kardeşlerimizle sıkıntımız yok. Suriye'de de Kürt kardeşlerimiz var. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Esad'la ilişkilerin iyi olduğu dönemde 'Bu Kürt kardeşlerimizin kimliklerini niye vermiyorsun?' derdi.

Biz Türkiye'de iktidara geldiğimiz günden bu yana Kürt kardeşlerimize ne hakkı varsa verdik. PKK ile hainlerle vatandaşlarımızı ayırt ettik.

Haberin Devamı

Çünkü biz 81 milyon beraber etle tırnağız, kardeşiz. Bizim derdimiz teröristler. İnşallah şimdi sıra geldi Kandil'e. Kandil'deki bataklığı da kurutacağız, oraları da o teröristlerin başına yıkacağız. Başka çaresi yok. Bataklığı kurutmamız lazım, inşallah kurutacağız, hiç endişeniz olmasın."