Siyaset Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu kimdir? Kaç yaşında nereli?
Paylaş
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu kimdir? Kaç yaşında nereli?

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk kabinesini Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. Mevlüt Çavuşoğlu'nun yeni sistemde de görevi değişmedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Çavuşoğlu'nu Dışişleri Bakanı olarak açıkladı. Peki, Mevlüt Çavuşoğlu kimdir? Kaç yaşında, nereli? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yeni sistemi Ankara'da açıkladı. Daha önce üç dönem Dışişleri Bakanı olarak görev yapan Mevlüt Çavuşoğlu, yeni kabinede tekrar Dışişleri Bakanlığı'na getirildi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk kabinesinde, koltuğunu koruyan bakanlardan biri de yeni Mevlüt Çavuşoğlu oldu. Çavuşoğlu yeni kabinede de Dışişleri Bakanı olacak.

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI'NI BÜNYESİNE KATTI

Bakanlık sayısında azalmaya gidilmesiyle birlikte Avrupa Birliği Bakanlığı'nı Dışişleri Bakanlığı'na bağlandı.

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU KİMDİR?

1968 yılında Alanya'da dünyaya gelen Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı görevine başlamadan önce 2013-2014 yıllarında AB Bakanlığı ve 2010-2012 yılları arasında Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanlığı görevlerini yürüttü.

1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olan Çavuşoğlu, daha sonra asistanlık bursu kazanarak ABD'deki Long Island Üniversitesi'ne geçiş yaptı ve burada ekonomi dalında master derecesi aldı.

Haberin Devamı

1993'te Bilkent Üniversitesi'nde doktora programına başlayan Mevlüt Çavuşoğlu, daha sonra Avrupa Birliği bursu kazanarak London School of Economics'te "Çevre Ekonomisi ve Sürdürülebilir Kalkınma" üzerine doktora yaptı. 2002, 2007, 2011, 2015 genel seçimlerinde ve son olarak 24 Haziran genel seçimlerinde Antalya milletvekili seçilen Çavuşoğlu, AK Parti'nin kurucu üyelerinden biridir.

AK Parti Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı da yapan Çavuşoğlu, 2010 yılında Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi başkanlığı, 2013 yılında ise Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı olarak görev yaptı. Mevlüt Çavuşoğlu, 62, 64 ve 65. hükümetlerde Dışişleri Bakanı olarak görev yaptı.