Gündem Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Rusya'ya gidecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Rusya'ya gidecek

Paylaş
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Rusya'ya gidecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, 29 Mart'ta Rusya'ya gideceği açıklandı.

Türkiye ile Rusya, Moskova'da Suriye konulu bir toplantıda bir araya geleceği belirtildi.

Habertürk TV'nin edindiği bilgilere göre, müsteşar yardımcısı seviyesinde yapılacak olan toplantı 29 Mart Çarşamba günü Rusya Dışişleri Bakanlığı'nda gerçekleştirilecek.


PYD İLE İŞBİRLİĞİ MASAYA YATIRILACAK


Ana gündem maddesinin Suriye'de devam eden iç savaş olacağı bildirilen toplantıda özellikle Afrin'deki Rus askeri varlığı ve Moskova'nın PYD ile işbirliği yapması Ankara'nın masaya getireceği konulardan olacak.

Görüşmede bunun yanı sıra, Suriye'de hedeflenen siyasi geçiş sürecinin de konuşulacağı belirtildi.


NE OLMUŞTU?


Geçtiğimiz günlerde, PYD kontrolündeki Afrin’den açılan ateş sonucu bir askerin şehit olması üzerine, Rusya’nın Ankara’daki maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığı'na çağırılmış, durumun tekrarlanması durumunda örgüte misliyle karşılık verileceği aktarılmıştı.

Ayrıca, Rusya'nın başkenti Moskova'da, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin kontrolündeki bölgeleri temsil ettiği bildirilen bir ofis açılmış, Türkye de bu ofisin kapatılması isteğini yinelemişti.

TARIM ÜRÜNLERİNE DE AMBARGO UYGULANIYOR


Türkiye’nin bir Rus uçağını düşürmesiyle ortaya çıkan krizin ardından Türkiye’den aldığı tarım ürünlerine ambargo uygulayan Rusya, daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ılımlı yaklaşımı sonucu bazı tarım ürünlerinin ithalatına izin vermişti.


9 Mart’ta Moskova’da toplanan Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Toplantısı’nda Türkiye’nin en büyük beklentilerinden biri tarım ürünlerindeki engellemelerin tümden kaldırılmasıydı. Ancak kısıtlamalar yalnızca soğan, karnabahar ve brokolide kaldırıldı. Ancak domates, elma, üzüm, nar gibi ürünlerde ambargoyu sürdürdü.