Dünya Dışişleri'nden açıklama

Dışişleri'nden açıklama

Paylaş
Dışişleri'nden açıklama

Fransa'da 150 kişinin yaşamını yitirdiği uçak kazasında Türk yolcuların da bulunduğuna dair açıklamalara Dışişleri yetkilileri yanıt verdi.Yolcular arasında 39 Türk yolcu olduğu iddia edilirken Dışişleri yetklilileri uçakta Türk kökenli Alman vatandaşı 1 yolcu olduğunu açıkladı

Dışişleri Bakanlığı kaynakları düşen uçakta bir Türk'ün olduğunu bildirdi.

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Fransa'daki uçak kazasında, vatandaşlıktan çıkarılan 50 yaşındaki Muradiye Lohman, kızlık soyadıyla birlikte Muradiye Çelik adında bir kadının hayatını kaybettiğini söyledi.

Haberin Devamı

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Fransa'de düşen Germanwings Havayolları'na ait 4U 9525 sefer sayılı uçakta Türk yolcuların da olduğunu söyledi.

Germanwings uçağındaki yolculardan 36 yaşındaki Gülizar Çelik isimli Türk vatandaşının İstanbullu ve evli olduğu bilgisine ulaşıldığı ileri sürüldü.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer28804","28804","201503","28804-278631.jpg","1", "0","Çavuşoğlu: "Muradiye adında bir vatandaşımız uçakta hayatını kaybetti"");

İlk alınan bilgilere göre uçakta iki Türk vatandaşı bulunuyordu.

Doğan Haber Ajansı'nda yer alan habere göre İspanya Kralı 6. Felipe Fransa'da bulunduğu resmi ziyaret sırasında Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile yaptığı açıklamada düşen uçakta, Alman, İspanyol ve Türk yolcularının olduğunu açıkladı.

Katalan Haber kanalı '24 Saat', Almanya kaynaklarına dayanarak uçakta 39 Türk soyadlı kişinin bulunduğu bilgisine ulaştıklarını duyurdu. Kanal, ölenlerin çoğunun öğrenci olduğunu belirtti.

KORKUTAN İDDİA

DHA'nın haberine göre, Katalan televizyonu '24 Saat' ise Almanya kaynaklara dayanarak uçakta 39 Türk soyadlı kişinin bulunduğu bilgisine ulaştığını iddia etti.

67 Alman yolcu taşıdığı tahmin edilen uçaktaki 45 kişinin İspanyol soyadına sahip olduğu bildirildi. Reuters, uçakta bir de Belçikalı olduğunu duyurdu.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer28799","28799","201503","28799-.jpg","1", "0","Fransa'da yere çakılan uçağın enkaz görüntüleri yayınlandı!");

Uçakta bir liseden 16 öğrenci ile 2 öğretmen de bulunuyordu

ALMAN uçak şirketi Germanwings’in Barselona-Düsseldorf 4U9525 kodlu seferi için 144 yolcusu ve 6 mürettebatı ile havalanan Airbus A320 tipi uçağın Fransa’da düşmesi, Almanya’yı yasa boğdu. Uçakta Türk yolcularında olduğu belirtilirken, yolcuların 67’sinin Alman vatandaşı olduğu ve çok sayıda İspanyol vatandaşı olan yolcunun da uçakta bulunduğu belirtildi.

DÜŞEN UÇAKTA OKUL SINIFI


Uçak kazasını aktaran Alman basına göre, uçakta Gelsenkirchen kenti yakınlarında bulunan Hertern kasabasından bir liseden (Gymnasium)16 öğrenci ve iki de öğretmenden oluşan bir sınıfın da bulunduğu kaydedildi. Okul öğrencilerin, İspanya’dan gelen öğrenci grubuna karşılık İspanya’ya giden öğrenci grubu olduğu belirtildi.

MERKEL YARIN UÇAĞIN ENKAZINA GİDECEK

Kazanın duyulmasının hemen ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel’in tüm randevularını iptal ettiği belirtilirken, Merkel, "Şoktayız, 150 insanımızı uçak kazasında kaybettik, yasımız, acımız çok büyük" dedi. Angela Merkel’in yarın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Başbakanı Hannelore Kraft ile birlikte, uçağın enkazının bulunduğu Fransa’nın güneyine gideceği açıklandı. Yaşanan uçak kazasından hemen sonra Almanya parlemantosunda bakanların acil toplantı yaptığı ve ek olarakta telefon numarası 08007666350 olan birde kriz masasının oluşturulduğu belirtildi.

UÇAĞIN ENKAZINDAN İLK FOTOĞRAFLAR

Fotoğraflar: @airlivenet