Dünya Dışişleri'nden Japonya açıklaması

Dışişleri'nden Japonya açıklaması

Paylaş
Dışişleri'nden Japonya açıklaması

Dışişleri Bakanlığı Japonya'da yaşanan deprem ve tsunami felaketi sonrası yaşanan nükleer tehlikeyle ilgili muhtemel sorunların çözümü için bir kriz merkezi kurdu

Konuyla ilgili yapılan açıklamada "sorunla ilgili gelişmelerin Türkiye'nin Tokyo Büyükelçiliği'nin yanı sıra Dışişleri Bakanlığı ve TAEK tarafından yakından izlenmektedir" denildi.

Açıklamanın detayları ve vatandaşların kriz merkezine ulaşabilmesi için belirlenen e-mail adresleri ile telefon ve faks numaraları şöyle:

Haberin Devamı

11 Mart 2011 tarihinde Japonya’da meydana gelen deprem ve tsunami felaketlerinden hasar gören tesisler arasında Fukushima Nükleer Santrali de yer almaktadır. Sözkonusu Nükleer Santral’deki sorunla ilgili gelişmeler, Tokyo Büyükelçiliğimiz, Bakanlığımız ve TAEK tarafından yakından izlenmektedir. Bu amaçla Bakanlığımızda bir kriz merkezi kurulmuştur.

Fukushima Santralinden çevreye nükleer tehdit oluşmaması amacıyla Japon makamlarının mümkün olan her türlü çabayı gösterdikleri bilinmektedir. Bununla birlikte, ihtiyati tedbir olarak, Kuzeydoğu Japonya ve Tokyo’nun da içinde bulunduğu Kanto bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızdan, bu bölgelerde kalmak için zorunlu sebebi bulunmayanlar ile özellikle çocuklar ve hamilelerin, söz konusu bölgelerden mümkünse ayrılmalarının ve ülkenin güney ya da güneybatısına gitmelerinin yararlı olacağı değerlendirilmektedir.

Haberin Devamı

Bu çerçevede, yine Japonya’da kalmak için zorunlu gerekçeleri bulunmayan vatandaşlarımızdan Türkiye’ye dönmek isteyenlerin taleplerini karşılamak amacıyla Türk Hava Yolları tarafından Osaka’dan İstanbul’a ek seferler düzenlenmesi için planlama yapılmaktadır.

Ek sefer ihtiyacını belirlemek üzere, henüz herhangi bir tarifeli uçuş için bilet almayan veya rezervasyon yaptırmayan vatandaşlarımızdan Japonya’dan yurda dönmek isteyenlerin isimleri ve irtibat bilgilerinin belirlenmesi amacıyla İnternet üzerinden doldurulabilecek bir talep formu hazırlanmıştır.

Ek seferler ile Japonya’dan Türkiye’ye dönmek isteyen vatandaşlarımızın doldurabilecekleri talep formuna http://kriz.mfa.gov.tr adresinden erişilmesi mümkündür.

Ayrıca, Japonya’da yaşayan vatandaşlarımız, bu ülkedeki gelişmeler ve THY ek seferleri ile ilgili her türlü bilgi taleplerini Dışişleri Bakanlığı Kriz Merkezi’nin aşağıdaki telefon ve faks numaraları ile e-posta adreslerine de iletebilirler.


kriz1@mfa.gov.tr

kriz2@mfa.gov.tr

kriz3@mfa.gov.tr


Telefon: + 90-312-292 29 29 (24 saat hizmet vermektedir.)

+ 90-312-292 15 01

+ 90-312-292 27 95

Faks : +90-312-292 27 20

Diğer yandan, vatandaşlarımızın, ülkedeki gelişmelerle ilgili olarak Japon makamlarınca yapılan açıklama ve uyarıları yakından takip etmeleri, olabilecek yönlendirmelere titizlikle uymaları ve Tokyo Büyükelçiliğimiz ile Bakanlığımız internet sitesinde yayınlanan duyuruları izlemeye devam etmeleri beklenmektedir.

Haberin Devamı

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.