Dünya Dışişleri'nden 'Türk malı silah' açıklaması

Dışişleri'nden 'Türk malı silah' açıklaması

Paylaş
Dışişleri'nden 'Türk malı silah' açıklaması

Birleşik Arap Emirlikleri'nde polis, Yemen'e götürülmek üzere, Türk malı 16 bin tabanca yakalandığını iddia etmişti...

Birleşik Arap Emirlikleri'nde polisin, 16 bin silahı yakaladığı duyurulmuş, 16 bin tabancanın Türk malı olduğu ve Türkiye'den Mısır'a oradan da Yemen'e götürülmek istendiği iddia edilmişti.

Dışişleri Bakanlığı konu ile ilgili açıklama yaptı: Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Birleşik Arap Emirlikleri'nde, Yemen'e gönderilmek üzere 16 bin Türk Malı silah yakalandığı yönündeki haberle ilgili yöneltilen soruya şu cevabı verdi: "Bazı ulusal ve uluslararası haber kaynaklarında, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) polisinin, Türkiye’den Yemen’e 16 bin adet tabanca gönderilmesini engellediğine ilişkin haberler yer almaktadır.

Haberlerde, silahların Yemen’de hükümet dışı bazı aktörlere gönderilmek üzere Türkiye’den gemiye yüklenmiş olduğu ve Mısır’daki bir limana uğradıktan sonra BAE’ye ulaştığı iddia edilmektedir.

Haberin Devamı

Bahsekonu silah sevkiyatı girişimi, resmi makamlarımızca verilmiş bir izne dayanmamaktadır. Konuya ilişkin olarak gerekli araştırmalar, ilgili kurumlarımızla eşgüdüm içerisinde sürdürülmektedir.

Ülkemiz, çatışma yaşanan veya çatışma riski görülen ülkelere yönelik silah ihracatı taleplerine ihtiyatla yaklaşmakta ve ülkemizden yapılan silah transferlerinin istikrarsızlık yaratabilecek nitelikte olmamasına özen göstermektedir. Yemen’de daha çok insanın ölümüne yol açabilecek bu tarz bir silah ihracatına, makamlarımız tarafından izin verilmesi söz konusu değildir. Ayrıca, ülkemizden gerçekleştirilen silah ihracatına ilişkin veriler, uygun uluslararası platformlarda şeffaf bir şekilde paylaşılmaktadır."

Haberin Devamı