Siyaset DİSK 1 Mayıs'ı Taksim'de kutluyor
Paylaş
DİSK 1 Mayıs'ı Taksim'de kutluyor

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlayacaklarını söyledi

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ile DİSK Yönetim Kurulu üyeleri, yeniden CHP İstanbul İl Başkanı seçilen Gürsel Tekin’i CHP İl Başkanlığı’nda ziyaret etti.

"12 EYLÜL DARBECİLERİ YARGILANSIN"

Ziyaret sebebinin Tekin’i tebrik etmek olduğunu söyleyen Çelebi, Gürsel Tekin’in her alanda kendilerini desteklediğini dile getirdi.

Eski Kuvvet Komutanlarının "Balyoz Darbe" planı iddiasıyla gözaltına alınmalarını da değerlendiren Çelebi, "Şu anda yapılan bütün operasyonlara bakıldığında, her gün son dakika haberleriyle Türkiye gündemi meşgul ediliyor.

İçtenlikle gerçekten bir sorgulanma yapılacaksa bu ülkede darbe yapanların, bilinen darbecilerin sorgulanması gerekiyor" diye konuştu.

"1 MAYIS’TA TAKSİM’DEYİZ"

1 Mayıs’ın Taksim’de yapılması konusunda ısrar edip etmeyeceklerinin sorulması üzerine Çelebi, "Her 1 Mayıs’ı da bu anlamda kaos noktasına getiren bir yaklaşımı daha öncesinde oluşturuyorlar.

Bizi bize bıraksalar, bizi engellemeseler, gerçekten şurada coşkuyla, içtenlikle bir 1 Mayıs’ı kutlayabilsek ve ayrıca da haykırabilsek gerçekten.

Bizim ısrarlarımızın çok da ötesinde bu toplumun büyük bir bölümünün iradesi Taksim’dir. 1 Mayıs’ı biz Taksim’de kutlayacağız" diye konuştu.

TEKİN: BU İKTİDARIN GSM’Sİ VAR

Gürsel Tekin de, Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, şunları söyledi: "Özellikle TEKEL işçileriyle ilgili son yapılan zulüm Türkiye demokrasisine bir kara leke olarak geçecektir.

Türkiye’nin en önemli kurumu olan ordu yöneticilerinin feryadı, bir Genelkurmay Başkanı ’sabrımızı taşırmayın’ diyor. Türkiye’nin gerçek gündemi bunlar mı, elbette değildir" diye konuştu.

Başbakan’a çağrıda bulunan Tekin, "İktidarın GSM diye bir kuruluşu var, bunu derhal kapatması gerekiyor. Son yıllarda GSM Türkiye’yi bu noktaya getirdi. İşte bunların oyuncularının bir tanesi Bülent Arınç’tır. Bu iktidarın, Gündemi Saptırma Merkezi (GSM) var, GSM bu ülkenin başına beladır" dedi.

Dilhun GENÇDAL-Aşkıner UĞURSAY/İSTANBUL (DHA)

2

Haberin Devamı