Siyaset DİSK Başkanı CHP'den aday olacak
Paylaş
DİSK Başkanı CHP'den aday olacak

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, CHP'den milletvekili aday adayı olmak için görevinden ayrıldığını açıkladı.

DİSK Genel Merkezi’nde basın açıklaması yapan Çelebi, 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak genel seçimlerde milletvekili aday adaylığı görevinden ayrıldığını açıkladı. Çelebi açıklamasında, “Ülkemizin geleceği açısından çok tehlikeli bir konuyu dile getireceğim. Bugün Türkiye ‘Tek parti’ ve hatta ‘Tek lider’ sultası altında bir felakete doğru sürüklenmektedir. Baskı, korku, tedirginlik, endişe ve güvensizlik had safhadadır.

Sanki askeri darbe yapılmıştır da, toplum onun tedirginliği içerisindedir.Gazete sayfaları iktidar korkusu ile düzenleniyor. Buna bir tepki olarak kimi gazeteciler köşelerini boş bırakarak veya karartarak veya ‘itidal’ çağrısı yaparak gidişattan en basit ifadeyle ‘endişelerini’ dile getirmektedirler. En son tutuklanan gazeteci arkadaşlarımız Nedim Şener ve Ahmet Şık’ın yaşadıkları şey bu gidişatın turnusol kağıdı olmuştur" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"GÖREVİMİ BURADA NOKTALIYORUM"

Çelebi konuşmasını şöyle sürdürdü: "Son 4 aydır Disk yönetim ve başkanlar kurulu olarak ülkemizin her yanını adım adım dolaştık. Bu süreci birlikte değerlendirdik. Ardından başkanlar kurulumuzu topladık. Önümüzdeki süreç için 3 karar aldık:

1-AKP iktidarının işçi ve emekçi halk karşıtı ekonomik politikalarına ve özgürlüklere karşı saldırılarının siyasal teşihiri,

2. 1 Mayıs'ta Taksim’de 1 milyon kişiyle gösteri düzenlenmesi,

3-12 Haziran'da yapılacak genel seçimde sol aday ve partilerin desteklenmesi ve aktif görev alınması,

Emekçilerin ve yoksul halkımızın her geçen gün karanlığa sürüklendiği bir süreçte siyasal mücadelenin önemi kaçınılmazdır.

11 yıldır DİSK genel başkanlığı görevini sürdürmekteyim. Çocuk işçiliğinden başlayarak geldiğim sendikal mücadelede bugünkü kimliğim, kişiliğim DİSK’te şekillendi, DİSK’le olgunlaştı. Genel başkanlığa kadar bütün görevlerde bulundum. DİSK Genel Başkanlığı görevimi burada noktalıyorum. Bu görevimi bundan sonra siyasal alanda sürdürmek için ayrılıyorum"

Haberin Devamı

"3. BÖLGEDEN ADAY OLMAK İSTİYORUM"

Çelebi, "Emeğin sorunlarının siyasal alanda ve mecliste çözümü için çaba harcayacağım. Bu sorunların çözüm yerini ben kişisel olarak iktidara aday CHP safları olarak görüyorum. CHP’den aday olmak için buradaki görevimden hukuken ayrılıyorum"diye konuştu.

Bir soru üzerine Çelebi, CHP organları tarafından uygun görülmesi halinde oturduğu yer olan İstanbul Beylikdüzü’nün olduğu üçüncü bölgeden aday olmak istediği ifade etti.

Mehmet AKTARAN - İSTANBUL DHA