Gündem DİSK genel sekreteri gözaltına alındı

DİSK genel sekreteri gözaltına alındı

Paylaş
DİSK genel sekreteri gözaltına alındı

Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde çalışan ve 80 gün önce işten çıkarılan işçilerin eylemine polis müdahale etti. DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu'nun da aralarında bulunduğu 35 kişi gözaltına alındı

DİSK’e bağlı işçiler, eylemlerinin 80. gününde Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi binasını işgal etti. İşten çıkarılan 98 kişinin eylemi hastane önünde bugün de sürerken, işçiler hastane yönetimi ile görüşmek istedi. Daha sonra binayı işgal eden işçiler, “Atılan işçiler geri alınsın” pankartı açıp eylem yaptı.

'BUNUN HESABINI VERECEKSİNİZ'

İçeri giren polis, sendika üyelerine müdahale etti. DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu’nun da aralarında bulunduğu 35 kişi dışarı çıkarılarak gözaltına alındı. Sendika üyeleri, polis tarafından götürülürken “Hastane işçiye hesap verecek” şeklinde sloganlar atmaya devam etti. Gözaltına alınan Çerkezoğlu, polis aracına götürülürken de “Yıllardır emek veren, hizmet veren insanları sadece hakkını aradığı için işten attınız. Hakkını arıyor diye şimdi de gözaltına alıyorsunuz. Bunun hesabını vereceksiniz” diye bağırdı. Çerkezoğlu’nun da aralarında bulunduğu 35 kişi daha sonra emniyete götürüldü.

İHA