Ekonomi DİSK'ten hükümete 7 talep

DİSK'ten hükümete 7 talep

Paylaş
DİSK'ten hükümete 7 talep

Büyük işçi direnişinin 41'inci yıldönümü nedeniyle bir etkinlik düzenleyen DİSK, yeni hükümetten talep edecekleri 7 maddelik istekleri açıkladı

15-16 Haziran 1970'te gerçekleştirilen en büyük işçi direnişinin 41'nci yıldönümü nedeniyle Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) tarafından bir etkinlik düzenlendi.

DİSK tarafından ülke genelinde gerçekleştirilen etkinliğin İstanbul ayağı Aksaray'da bulunan Genel - İş Şubesi önünde başladı. Aksaray'da toplanan işçiler, Unkapanı'nda bulunan Bölge Çalışma Müdürlüğü önüne kadar pankartlar ve sloganlar eşliğinde yürüdü. Burada DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün tarafından bir açıklama yapıldı.

Emekçilerin insanca yaşayabilmesi için yeni kurulacak hükümetten öncelikli taleplerini açıklayacaklarını belirten Görgün, "Yıllardır sürüncemede bırakılan 2821 ve 2822 sayılı yasalar ILO standartları çerçevesinde yeniden düzenlenmeli, yüzde 10 işkolu, yüzde 51 işyeri ve işletme barajları, noter şartı ve grev yasakları kaldırılmalıdır. Evrensel standartlarda bir iş güvencesi getirilmelidir. Asgari ücret insanca yaşanacak bir ücret düzeyine çıkartılmalıdır. Kurallı bir çalışma yaşamı sağlanmalıdır. Çalışma süreleri ücret kaybı yaşanmaksızın kısaltılmalıdır. Taşeron uygulaması son bulmalıdır. İşsizlik sigortası fonu amacı doğrultusunda işsizler için kullanılmalıdır. Sendikalaşma oranlarının özel sektörde yüzde 4'e gerilediği, sendikal hak ihlallerinin ayyuka çıktığı ülkemizi bu karanlığından çıkartacak olan şey bizim mücadele azmimiz olacaktır" dedi.

Haberin Devamı

Felat BOZARSLAN - İSTANBUL DHA