Beden Sağlığı Dişlere selfie ayarı

Dişlere selfie ayarı

Paylaş
Dişlere selfie ayarı

Dünyayı kasıp kavuran selfie çılgınlığı, bazı dişlere iyi gelmedi; çünkü Türkçe adıyla özçekim, gülümseyişi ve dişleri dolayısıyla sorunları da yakın planda gözler önüne seriyor

7'den 70'e herkesin sık sık verdiği selfie pozları, ağız-diş ve gülümseyiş problemlerini de ortaya çıkarıyor. Selfilerinde dişlerini beğenmeyenler ise ya gülümsemekten vazgeçiyor ya da diş hekiminin yolunu tutuyor.

Haberin Devamı

“Çok sayıda hastam selfide güzel görünecek dişler istiyor” diyen ve birçok kişinin dişlerini selfieye göre ayarladığını söyleyen Estetik Diş Hekimi Aslı Ercanlı, “Gülümsemek hepimizin en doğal hakkı fakat bazılarımızın gülümsemesi diş engeline takılıyor. Doya doya gülümsemek isteyenlerin önce sorununu tespit ediyoruz. Ardından da uygun bir gülümseyiş belirleyerek eksiklerini gideriyoruz. Vizajizm sayesinde de kişiye kusursuz bir gülümseme hediye ediyoruz” diyor.

Dişlerin oran ve açılarıyla oynayarak dudak ve dişlerin birbirleriyle olan ilişkileri gibi gülümsemenin yüze yansıyan olumsuz etkilerini değiştirmenin mümkün olduğunu sözlerine ekleyen Ercanlı, “Hastaların önce dev ekranda fotoğrafları ile işe başlıyoruz. Sevdiği ve sevmediği noktaları söylemesini istiyoruz. Video çekimleriyle de konuşması sırasında oluşan mimikleri, dudak hatlarını değerlendiriyoruz. Böylece konuşurken kaybolan estetiği de sağlamış oluyoruz” diye konuşuyor.

Haberin Devamı

Kişiye özel uygulama sayesinde güzel gülümseyişin yakalanabileceğini belirten Ercanlı, “Dişlere daha hiç dokunamadan önce ölçüler alınıyor, laboratuvar ortamında yeni yapılacak dişlerin maketi hazırlanıyor. Daha sonra istenirse farklı bir malzemeden dişler bitmiş gibi tüm hatlar veriliyor ve hastanın ağzına uygulanıyor. Hatta kişi isterse bu maketlerle evine bile gidebiliyor, birkaç gün kullanabiliyor. Bir sonraki randevuda arzu ediliyorsa maketlerle oynama da yapılabiliyor. Bu safhaya kadar hala daha dişlere dokunmadığı için uygulamadan da vazgeçilebiliyor” ifadesini kullanıyor.