Spor Divac ve Petrovic film oldu

Divac ve Petrovic film oldu

Paylaş
Divac ve Petrovic film oldu

Vlade Divac ile Drazen Petroviç'in, Hırvatistan'ın bağımsızlığını ilan etmesiyle bozulan yakın arkadaşlığı, spor kanalı ESPN'in "Bir Zamanlar Kardeşlerdi" adıyla çevrilen filmine konu edildi

ESPN tarafından hazırlanan filmde, dünya şampiyonu unvanını kazanan Yugoslavya milli takımının, birbirinden hiç ayrılmayan, farklı odalarda kalmayı reddeden, ayrı kaldıklarında her gece telefonda uzun uzun konuşan iki sırdaş oyuncusunun, savaş nedeniyle nasıl ayrı düştükleri, Vlade Divac’ın anlatımıyla sunuluyor.

Filmde Divac, 1993’te bir trafik kazasında ölen Petroviç ile yakın arkadaşlığını, savaşın bu ilişkiyi nasıl etkilediğini, sonrasında hissettiklerini ve özel hatıralarını, üstelik vefat eden arkadaşının ülkesine 20 yıl aradan sonra giderek tüm ayrıntılarıyla aktarıyor.

Savaşın ilk yıllarında olup biteni tam olarak kavrayamadığını, arkadaşlıklarının sona ermesinde kendisinin de rolü olduğunu o dönem fark edemediğini dile getiren Divac, kendisini en çok, Petroviç’in "sessiz kalmasının" yaralamasına dikkati çekiyor.

"HIRVAT BAYRAĞINI YIRTTI"

Petroviç ile yollarının ayrılmasına neden olan, "1990’da dünya şampiyonluğunu kutladıkları sırada sahaya gelen bir seyircinin elindeki Hırvat bayrağını yırtarak kenara fırlattığı" anı da anlatan Divac, o an içgüdüsel olarak takımı koruma amacıyla hareket ettiğini, olaydan sonra kendisine bir şey söylenmese de Petroviç’in bunu siyasi bir mesaj olarak algıladığını belirtiyor.

Divac, "Savaş başladığında benim açımdan arkadaşlığımızı etkileyen bir şey olmadı. Bir tarafın diğer tarafla konuşmaması, karşı taraf olarak gördüğü kişilerden uzak durmaya çalışması beni çok şaşırtmıştı. Sanırım herkesin üzerinde baskı vardı. Siyasetçilerin düşüncelerinden etkilenmedim. Kim olduğumu ve neyi savunduğumu biliyordum. Ancak bazıları siyasetçilerin baskısı altındaydı" diyor.

"CENAZESİNE BİLE KATILAMADIM"

Divac, Petroviç’in artık hayatta olmamasının kendisini çok üzdüğünü, geriye dönüp baktığında arkadaşlıklarının "aptalca tutumlar" sonucunda bozulduğunu görebildiğini kaydediyor.

Petroviç’in ölüm haberini ailesiyle birlikte tatildeyken aldığını, eski arkadaşının cenaze törenine dahi katılamadığını belirten Divac, "Dünya şampiyonasında oynanan Sırbistan-Hırvatistan maçını Drazen ile birlikte izlemek isterdim. Ne yazık ki artık sadece, savaşa kurban giden dostluğun hatıralarıyla yaşıyorum" ifadesini kullanıyor.

Savaş ve bozulan arkadaşlıkları nedeniyle Petroviç’in 1993 yılındaki cenazesine katılamayan, takımdaki diğer oyuncular gibi tabuta omuz veremeyen Divac, bunun yanı sıra eski dostluğunu tekrar kazanıp kazanamayacağını, Petroviç’in savaş sırasında ölmesi nedeniyle hiçbir zaman bilemeyecek olmanın üzüntüsünü yaşıyor.

PETROVİÇ TRAFİK KAZASI SONUCU ÖLMÜŞTÜ

1986 yılında NBA draftının 3. turunda Portland Trail Blazers’a seçilen Drazen Petroviç, gelmiş geçmiş en iyi şutörler arasında gösteriliyor.

1990 yılında Petroviç’in bir çalışmasına şahit olan Blazers yazarı Wayne Thompson, basketbolcunun, üst üste 57 serbest atışı sayıya çevirdiğini söyleyerek, bu düşünceye sahip olan basketbol otoritelerini doğruluyor.

Petroviç, kız arkadaşının, kullandığı aracın kontrolünü kaybetmesi nedeniyle meydana gelen trafik kazası sonucu 28 yaşında ölmüştü. Drazen Petroviç ile aynı yıl NBA’e giden Divac ise draftın ilk turunda Los Angeles Lakers tarafından seçilmişti.

İki oyuncu, 1990’da Yugoslavya forması altında ülkelerine dünya şampiyonasında altın madalyayı kazandırmışlardı.

Haberin Devamı