Beden Sağlığı Diyabete dikkat çekmek için zumba yaptılar

Diyabete dikkat çekmek için zumba yaptılar

Paylaş
Diyabete dikkat çekmek için zumba yaptılar

Türk Diyabet Cemiyeti tarafından 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte katılımcılara şeker ölçümü ve vücut analizi yapıldı. Ayrıca katılımcılar diyabete farkındalık oluşturmak için zumba dansına da eşlik etti

Türk Diyabet Cemiyeti'nin Kadıköy’deki merkezinde diyabete farkındalık oluşturmak için "Doğru Beslen, Hareket Et, Diyabetten Korun" sloganıyla etkinlik gerçekleştirildi.

Türk Diyabet Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Fırat Bayraktar etkinlik sonrası yaptığı açıklamada, diyabetin dünya üzerinde yaygın bir hastalık olduğunu ve 420 milyon civarında diyabet hastasının bulunduğunu söyledi.

'DİYABET HASTASI OLDUKLARINDAN HABERSİZLER'

Gelecekte bu rakamın daha fazla olabileceğini aktaran Prof.Dr. Fırat Bayraktar, "Diyabet, mutlaka yarattığı sorunlar nedeniyle farkına varılması gereken ve önlenmesi gereken bir süreç. Bugün diyabet hastası olanların yaklaşık yarısı diyabet olduğundan habersiz. Bu da kan şekeri yüksekliğinin tedavi edilmeden devam etmesi ve birçok komplikasyona yol açması demek. Baktığınız zaman dünyada şu anda sonradan olma körlüklerin en sık nedeni diyabet" diye konuştu.


Prof.Dr. Fırat Bayraktar

'KADIN EĞİTİLİRSE FARKINDALIK OLUŞUR'

Bu seneki temanın "Diyabet ve Kadın" olduğunu belirten Prof.Dr. Fırat Bayraktar Bayraktar şöyle devam etti:

"Biliyorsunuz kadın toplu

Kasım ayı boyunca Türk Diyabet Cemiyeti tarafından diyabet farkındalığı oluşturmak amacıyla çeşitli yerlerde etkinlikler düzenlenecek.

Uluslararası Diyabet Federasyonu (IDF) rakamlarına göre tüm dünyada 20-79 yaşındaki insanlar arasında 415 milyon, Türkiye'de ise 7 milyonun üzerinde diyabetli bulunuyor. Türkiye olarak yaş aralığı baz alındığında Avrupa’daki en yüksek karşılaştırmalı prevelans rakamına ve üçüncü en yüksek diyabetli birey sayısına sahip ülkeyiz. Aynı istatistiklere göre dünya üzerinde 193 milyon, Türkiye'de ise 2,7 milyon kişide henüz tanı konmamış diyabetli olduğu düşünülüyor. IDF'in 2040 yılı için gerçekleştirdiği tahminlerde, tüm dünyadaki diyabetli sayısının 642 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı