Gündem Diyaliz hastalarına PKK engeli

Diyaliz hastalarına PKK engeli

Paylaş
Diyaliz hastalarına PKK engeli

Şırnak'ın Uludere ilçesinde PKK'lı bir grup terörist, köylerinden diyalize girmek için servis aracı ile hastaneye götürülen hastalara engel olmaya çalıştı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Şırnak’ın Uludere ilçesinde PKK’lı bir grup teröristin köylerinden diyalize girmek için servis aracı ile hastaneye götürülen hastalara engel olmaya çalıştığını öğrendiğini belirterek terör örgütünün hasta, savunmasız ve masum insanlara karşı yaptığı çirkin ve zorbaca eylemin asla kabul edilemez olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın yaptığı yazılı açıklama şöyle:

"Şırnak’ın Uludere ilçesinin köylerinden diyalize girmek için servis aracı ile hastaneye götürülen hastalara bir grup teröristin engel olmaya çalıştığını öğrendim. Terör örgütünün hasta, savunmasız ve masum insanlara karşı yaptığı bu çirkin ve zorbaca eylem asla kabul edilemez. Bu saldırı vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerini alma hakkına karşı bir engelleme ve emeğe ihanettir.

Tedavi görmesi zaruri olan ve hayati tehlikesi bulunan diyaliz hastalarının mağdur edilmesi, terörün karanlık ve acımasız yüzünü, teröristlerin de insani duygulardan ne kadar uzaklaştığını bir kez daha ortaya koymuştur.

Terörün arkasında olanlar ve terörden medet umanlar; sağlık çalışanlarımızın her türlü şart altında kutsal hizmetlerini devam ettirerek vatandaşlarımızın bütün sağlık ihtiyaçlarını karşılayacağına, hasta vatandaşlarımızın da bu hizmetten yararlanmaya devam edeceğine şüphe duymasınlar. Masum hastalara karşı yapılan bu insanlık dışı saldırıyı kınıyor ve bu tür şiddet eylemlerinin halkımızın barış, kardeşlik ve huzur umutlarını azaltmayacağına inanıyorum."

Haberin Devamı

AA