Gündem Diyanet İşleri Başkanı'ndan şehit babasına ziyaret

Diyanet İşleri Başkanı'ndan şehit babasına ziyaret

Paylaş
Diyanet İşleri Başkanı'ndan şehit babasına ziyaret

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş, şehit polis memuru Ahmet Alp Taşdemir'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyarbakır'da bölücü terör örgütüne karşı düzenlenen operasyon sırasında şehit olan polis memuru Ahmet Alp Taşdemir'in Selçuk ilçesindeki baba evine taziye ziyaretinde bulundu.

Şehit babası imam İbrahim Taşdemir'in, Şehit Er Semih Çakıroğlu Caddesi'ndeki evini ziyaret eden Prof. Dr. Erbaş, aileye başsağlığı dileklerini iletti.

Erbaş, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Kur'an-ı Kerim'de şehit düşenlere büyük müjde bulunduğuna işaret ederek, "Şehitliğin derecesi o kadar yüksek ki peygamberlik makamından sonra gelen makam. Hepimiz vefat edeceğiz, kaderimizin bir gerçeğidir. Her nefis ölümü tadacaktır ama bazı insanlar şehitlik gibi bir mertebeyle ölümü tadarlar. Ahmet Alp şehitlik mertebesiyle ölümü tattı. Vatan, millet, ezan, bayrak, birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz için en yüce varlığı olan canını verdi." dedi.

Şehit yakını olmanın da çok önemli bir mertebe olduğunu vurgulayan Erbaş, "Bu bir kaderdir. Allah şehidimize rahmet eylesin. Vatanımızı, milletimizi her türlü kazadan, hainlerin ihanetinden, düşmanlardan muhafaza eylesin." ifadelerini kullandı.

Ziyarete İzmir Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı ve ilgililer eşlik etti.


ŞEHİT BABASINA KUR'AN-I KERİM HEDİYE EDİLDİ


Duaların ardından Erbaş, baba İbrahim Taşdemir'e Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağı takdim etti.

Erbaş'ın elinden Kur'an-ı Kerim ile bayrağı alan baba Taşdemir ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devlet yetkilileri, muhalefet temsilcileri ile yurt içi ve dışında yaşayan Türk vatandaşlarının taziye mesajları için teşekkür etti.

"Bizim vazgeçemeyeceğimiz değerlerimizden biri de devletimiz. Devletsiz olmadık, Allah olmayı da nasip etmesin." diye konuşan Taşdemir, "Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Ciğerparem, ilk göz ağrım şehit düştüğü andan itibaren devletim hep yanımdaydı." diye konuştu.