Gündem Diyanet'ten 'tayin' açıklaması

Diyanet'ten 'tayin' açıklaması

Paylaş
Diyanet'ten 'tayin' açıklaması

Diyanet'ten 'tayin' açıklaması

Diyanet İşleri Başkanlığı, il ve ilçe müftüleri tayinlerinin ilgili mevzuat gereği her yıl haziranda toplu olarak yapıldığını bildirdi.

Haberin Devamı

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, bir ilçe müftüsünün geçen yıl Aralık ayında şehit cenazesinde yaptığı konuşma üzerine siyasi sebeplerle tayininin yapıldığı yönünde haberlerin çıktığı, bunun üzerine açıklama yapılmasının gerekli görüldüğü belirtildi.

Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin 11 ve 12. maddelerindeki kriterlere göre yapılan tayinlerde asgari-azami hizmet süreleri, verimlilik, daha farklı bölgede hizmetine duyulan ihtiyaç gibi bir dizi performans ve hizmet gereği ölçütlerin gözetildiği vurgulanan açıklamada, söz konusu müftünün görev yaptığı ilçede 6 yılını doldurduğu, hizmetine daha fazla ihtiyaç duyulan bir şehre il müftü yardımcısı olarak atandığı kaydedildi.

Haberin Devamı

"İl ve ilçe müftüleri tayinleri, ilgili mevzuat gereği her yıl haziran döneminde toplu olarak yapılmaktadır" ifadelerine yer verilen açıklamaya şöyle devam edildi:

"Tayin edildiği yeri beğenmeyen veya daha farklı bir tayin beklentisi içinde olan bir kısım görevliler, hukuki gerekçeler yerine zaman zaman daha iyi sonuç alacağını düşündüğü için idari yargı, siyasi ve resmi merciler ve medya dahil müracaat ettiği kurumun duyarlılıkları istikametinde gerekçeler ileri sürerek tayinini önleme ve gündeme gelme arzusu içinde olabilmekte, görevlilerimizin bu yönde açıklamaları da medyamız tarafından da maalesef geniş ilgi görmektedir.

İlgili haberlerde konu edilen olayın nasıl ve ne şekilde cereyan ettiği konusunda Başkanlığımıza ulaşan bir bilgi mevcut olmadığı gibi, olayda sözü edilen amirler ve siyasetçiler ile böyle bir diyalog geçmiş olsa bile bunun Haziran 2010 döneminde yapılan tayinle ilişkilendirilmesi ve bu yolla mağduriyet izlenimi verilip sonuç alınmaya çalışılması, özellikle ahlakiliği, doğru sözlülüğü ve dürüstlüğü rehber edinmiş görevlilerimizin hiçbir zaman tevessül etmeyeceğini düşündüğümüz bir yol olmalıdır."