Gündem Diyarbakır bayram yerine döndü

Diyarbakır bayram yerine döndü

Paylaş
Diyarbakır bayram yerine döndü

BDP'nin desteğiyle Diyarbakır'da seçimi kazanan bağımsız adaylar yaklaşık 50 bin kişinin katılımıyla kutlama yaptı

Kutlamada konuşan Şerafettin Elçi, "Başkan Apo ve dağlardaki kahramanlar başları dik ve onurlu bir şekilde aramızda olacaklardır" derken, Türkiye ve Kürt halkına teşekkür eden Leyla Zana ise, Kürtlerin devletin ortağı olacağını söyledi.

Haberin Devamı

BAĞIMSIZLAR KÜRT VE TÜRK HALKINA TEŞEKKÜR ETTİ

BDP’nin çağrısı üzerine Batıkent Kavşağı’ndaki meydanda toplanan yaklaşık 50 bin kişi, 6 bağımsız adayın miletvekili seçilmesini şölen havasında kutladı. Alanda ve sahnede dev PKK flamaları, Abdullah Öcalan posterleri ile Kuzey Irak Federal Kürt Bölgesinde kullanılan Kürt bayrağı açıldı.

BDP Genel Başkan Vekili Hamit Geylani, Genel Başkan Yardımcısı Filiz Koçali ile milletvekili seçilen Leyla Zana, Şerafettin Elçi, Emine Ayna, Nursel Aydoğan ve Altan Tan yoğun kalabalık nedeniyle güçlükle çıkabildikleri platformda vatandaşları zafer işaretleri yaparak selamladı. Platformda "Kürdistan bizim ülkemiz, Diyarbakır başkentimiz" türküleri ile PKK marşlarının çalındığı platformun üzerine çıkan yüzü kapalı gençler büyük PKK flaması açtı, gençleri platformdaki görevliler aşağı indirdi.

Haberin Devamı

Kutlamada kısa konuşmalar yapan milletvekili adayları, Demokratik özerkliğin inşaasının mutlaka gerçekleşeceği mesajları verip, Kürt ve Türkiye halklarına kendilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

BAŞKAN APO DA,DAĞLARDAKİ KAHRAMANLAR DA ARAMIZDA OLACAK

BDP Genel Başkan Yardımcısı Filiz Koçali, Diyarbakır’ın direnişin, başkaldırının, isyanın ve özgürlüğün başkenti olduğunu söyledi. Koçali, "Bölgenin pek çok şehrinde çok büyük bir zafere imza attık. İstanbul’a Mersin’e, Hakkari’ye, Adana’ya selam olsun. Ayrıca Bingöl halkımıza çok teşekkür ediyoruz. Oradaki makul talihimizi yendik. Biz biliyoruzki özgürlük ilmek ilmek örülüyor. Özgürleşene kadar bu birliğimiz, gücümüz ve militanlığımız devam edecek" dedi.

KCK/TM davasından tutuklu bulunan Hatip Dicle adına konuşan BDP il başkanı Mehmet Ali Aydın, seçimlerde Kürt halkının demokratik özerklik kararı verdiğini söyledi. Konuşmasını Kürtçe yapan Şerafettin Elçi, yakında herkese özgürlük geleceğini, tutukluların hapishanelerden çıkacağını belirterek, "Başkan Apo ile dağlardaki kahramanlarda onurlu bir şekilde başları dik olarak aranızda olacaklardır. Biz koskocaman devletin, iktidarın imkanlarına karşı imkansızlıkla mücadele etmesini bildik. Sizi ezmek isteyenlere büyük bir ders verdiniz. Biz parlamentoya 36 kişi olarak gitmiyoruz. Herkes buna dikkat etsin. Bizim gücümüzü, değerlerimizi sayılarımızla ölçmeye kalkmasınlar. Bizim arkamızda yürekli, kararlı bir halk vardır" dedi.

Haberin Devamı

DEVLETE ORTAK OLMAK İÇİN ANKARA’YA GİDİYORUZ

Konuşmasına "Türkiye’ye teşekkürler" diyerek başlayan Leyla Zana ise, "İstanbul, Mersin, Adana’daki halklar barış ve kardeşlik içinde yer aldılar. Türkiye ve Kürdistan’a teşekürler. Bizler ortaklığa geliyoruz. Biz diyoruzki Kürtler bu devletin ortağı olacaktır. Kimse aksini düşünmesin. Bugün Kürtlerin ulusal birliğinin bayramıdır" dedi.

Milletvekili adayları içinde muhafazakar kimliğiyle bilinen Altan Tan, Türkiye’nin gerçek ana muhalefet partisinin kendileri olacağını belirterek, "CHP ve MHP bunlar Kemalist rejimin resmi muhalefet partileri. AKP ise çürümüş sisteme boya vurarak bize satmaya çalışan bir partidir. 13 Haziran 2011 tarihi itibariyle gelecek Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun mimari olmaya aday olan hakiki muhalefet ve geleceğin iktidar partisi inşallah grubumuz olacaktır. Bir onur bir şeref varsa bu siz kahraman halkımıza aittir. Sizin bu iradeniz olmazsa bu devşirmeler ve siyasi korucular bizi çok oyalayacaktı. Allah nasip ederse demokratik bir Türkiye, demokratik bir cumhuriyet ve demokratik bir Kürdistan iradesiyle bütün bir Ortadoğu’ya örnek olacak kardeşlik ve ortaklık projesi için gidiyoruz Ankara’ya. Başbakan Tayyip Erdoğan’a yazarlar toplantısında 53 yazarın önünde şunu dedim. Dedimki Kürtler artık kardeş olmak istemiyorlar önce ortaklık sonra kardeşlik dedim. Bize vereceğiniz bu destek devam ettiği müddetçe inşallah sırtımız yere gelmiyecek" diye konuştu.

Haberin Devamı

Diyarbakır’da Türk olan tek aday olan Nursay Aydoğan seçimlerde halkın demokratik özerkliğe onay verdiğini, hep birlikte aynı sınırlar içinde demokratik Türkiye istediğini dile getirirken, Emine Ayna ise yüreklerindeki özgür ülkenin hiç bir zaman kapanmayacağını söyledi.

Ramazan YAVUZ- Bayram BULUT/DİYARBAKIR, (DHA)

Haberin Devamı