Ekonomi Diyarbakır Paris'ten 4 kat daha hızlı çıktı

Diyarbakır Paris'ten 4 kat daha hızlı çıktı

Paylaş
Diyarbakır Paris'ten 4 kat daha hızlı çıktı

Reklamlarında 'Turkcell ile memleketin 3G hızı Paris'ten hızlı' diyen Turkcell bunu testle kanıtladı

Fransa ile test etti

Haberin Devamı

Turkcell, 3G (sesli ve görüntülü iletişim) teknolojisinin Türkiye’ye gelişinin birinci yılında iddia ettiği ‘Turkcell ile memleketin 3G hızı Paris’ten iki kat hızlı’ sloganını kanıtlamak için Fransa’nın başkenti Paris ile Diyarbakır’da karşılaştırmalı test yaptı.

Mobil internetle bilgisayardan dosya indirilerek yapılan test, Diyarbakır’da başladı ve hemen ardından direkt yapılan uçuşla ikinci etap, Fransa’nın başkenti Paris’te Eyfel Kulesi önünde sonlandırıldı.

15 operatörde birinci

Testlerde internetten Diyarbakır’da 233 megabitlik (veri iletimindeki ölçü) dosya indiriminde 13.8 megabitlik hıza ulaşılırken, Paris’te ulaşılan hız, 3.9’da kaldı. Kısa süre önce bağımsız ölçümleme firması IRIS Telekom’un Diyarbakır, İstanbul, Trabzon, Paris, Londra ve Berlin’de gerçekleştirdiği testlerde benzer veriler elde edilmiş ve Turkcell, ‘ortalama mobil internet hızı’nda Avrupa’daki 15 operatör arasında ilk sıraya yerleşerek, birincilik sertifikası almıştı.

Haberin Devamı

Bizim otoyolumuz 16 şeritli

Testlere katılan Turkcell İcra Kurulu Başkanı Süreyya Ciliv, “Turkcell’in 3G’de, Fransa’daki dünyanın en büyük operatörlerinden 4 kat hızlı olduğu bu testle görüldü” dedi. Ciliv ‘Paris’te daha fazla kullanıcı var.

Diyarbakır’la karşılaştırmak doğru mu?’ sorusunu, “İnterneti bir otoyola benzetirseniz, trafiğin yoğun olduğu yerde hızın düşmesi normal. Ama biz bu otoyolu geniş inşa ettik. Onların otoyolu 2 şeritliyse bizimki 16 şeritli. Bu bize hız kazandırıyor” diye yanıtladı.

Ericsson bile bize şaşırdı

Dünyada iddialı bir oyuncu olmayı hedeflediklerini kaydeden Süreyya Ciliv, iPhone ve benzeri cihaz satışlarının bilgisayar satışlarını geçeceğini söyledi. Ciliv, “Türkiye bu değişime uyuyor.

Haziran 2009’da satılan telefonların sadece yüzde 13’ü akıllıydı. Nisanda bu rakam yüzde 33’e ulaştı” dedi. Ciliv, altyapıya dünya standartlarının üzerinde yatırım yaptıklarını belirterek “Altyapıyı kuran Ericsson ‘Gerçekten bu yüksek teknolojiyi istiyor musunuz?’ diye şaşırarak sormuştu” şeklinde konuştu.