Gündem Diyarbakır rüyası

Diyarbakır rüyası

Paylaş
Diyarbakır rüyası

Şerazim Cucuboğa sık sık protesto eylemleri ve polisle çatışmaların yaşandığı Diyarbakır'dan Amerika'daki NBA Yükselme Kampı'na uzandı

Tercihi basketbol oldu

Haberin Devamı

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinin nüfusu kırsal kesimden 1990’lı yıllarda aldığı göçle birlikte hızla artmıştı. Nüfusun artmasıyla birlikte bu bölge sık sık yaşanan olaylarla ve gençlerin polislerle çatışmasıyla gündeme gelmeye başlamıştı.

İşte bu ortamda büyüyen Şerazim Cucuboğa (18), olaylara karışmak yerine arkadaşları ile basketbol oynamayı tercih etti.

Hidayet’in antrenörü

Okul bahçesinde basketbol oynarken antrenör Gökhan Yıldırım tarafından keşfedilen 2.08 metrelik Şerazim, Bağlar Belediyesi Yıldız Erkek Basketbol Takımı’nda oynamaya başladı.

Şerazim, Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi’nde (NBA) yer alan Atlanta Hawks’ın oyuncusu Zaza Pachuila ile Hidayet Türkoğlu’nun da oynadığı Toronto Raptors’ın yardımcı antrenörü Micah Nori’nin Türkiye’ye gelerek NBA için oyuncu seçeceklerini öğrendi.

Haberin Devamı

Amerika’ya gidecek

Şerazim 2 Temmuz’da yapılan seçmeler için İstanbul’a gitti. İlk defa ayak bastığı İstanbul’daki seçmelerde son derece başarılı olan Şerazim, Türkiye’den NBA Yükselme Kampı’na katılmaya hak kazanan 4 gençten biri oldu.

Şerazim 26 Temmuz’da Amerika’da başlayacak kampta başarılı olursa NBA takımlarından birinin altyapısında oynamaya hak kazanacak. Altyapıda göreceği eğitimin ardından da NBA’de profesyonel basketbolcu olacak.

‘Hedefim İstanbul’du’

Şerazim Cucuboğa “İstanbul’daki bir basketbol takımında oynamanın hayalini kurarken önüme NBA gibi dünyanın en büyük organizasyonu çıktı. Ne kadar sevindiğimi ifade edebilecek sözler bulamıyorum” dedi.

Şerazim’in antrenörü Gökhan Yıldırım “Şerazim diğer Diyarbakırlı kardeşlerine de örnek oldu” diye konuştu.

Ramazan YAVUZ/DHA