Şirin Sever Diyarbakır'a kayıtsız kalmayan Beyaz
HABERİ PAYLAŞ

Diyarbakır'a kayıtsız kalmayan Beyaz

Cuma gecesi ‘Beyaz Show’a telefonla bağlanan Ayşe Çelik isimli öğretmen, Diyarbakır’da yaşanan sokağa çıkma yasağı ve ölümlere duyarlı olunması için çağrı yapınca, sosyal medya gündemine oturdu.

“Ülkenin Doğusunda yaşananların farkında mısınız?” sorusuyla konuşmasına başlayan öğretmen Ayşe Çelik, şunları söyledi: “Burada yaşananlar ekranda farklı aktarılıyor... Sessiz kalmayın... İnsan olarak biraz daha hassasiyetle yaklaşın. Görün, duyun ve bize el verin. Yazık, insanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın...”

Haberin Devamı

Beyazıt Öztürk de teşekkür edip, öğretmeni alkışlattı…

Sonra da “Bu söyledikleriniz bize ders oldu. Daha fazla duyurmaya çalışacağız. İnşallah o barış dilekleri en kısa zamanda gerçekleşir” dedi. Tabii bu yüzden kıyamet koptu, Beyaz’a da sosyal medyadan tepki yağdı. Beyaz’ın insani durumlara bakışını, ihtiyaç sahibi insanlara tavrını, memleket meselelerindeki duyarlı hallerini beğenirim. En azından programlarında gördüğüm bu.

Türkiye’nin kanayan yarası olan böyle bir meselede, aslında risk aldığının da farkında olarak Ayşe öğretmeni büyük bir saygıyla dinlemesini, alkışlatmasını ise gerçekten takdir ettim. Çünkü “Burada çocuklar ölüyor, sessiz kalmayın” diyen bir öğretmenin çığlığı vardı telefonun öbür ucunda. Sadece “duyarlı olun” çağrısı yapan bir öğretmenin linç edilmesi, buna kayıtsız kalmayıp insani bir refleks gösterdiği için bir şovmenin linç edilmesi, akıl tutulması yaşatıyor insana gerçekten de.

İnsanın kelimeleri tükeniyor…

En azından şunu söyleyeyim: Sen doğru olanı yaptın Beyaz, vicdanlı olduğun için, duyarlı olduğun için teşekkürler.

Paha Biçilemez Arda

MasterCard’ın dijital mecralarda yayınlanan Arda Turan’lı yeni reklam filmine bayıldım. Mahallede kendi hallerinde maç yapan 12 minik futbolcu, karşılarında Arda Turan’ı görüp, onunla birlikte futbol oynayınca kendilerinden geçiyor... Ertesi gün de Şampiyonlar Ligi maçında, ünlü futbolcuların ellerinden tutarak onlarla sahaya çıkıyorlar. Yani o küçücük çocukların hayalleri, sürpriz şekilde gerçeğe dönüşüyor.

Haberin Devamı

4 Ocak’ta FC Barcelona Spor Kulübü’nün transfer yasağının kalkmasıyla ilk maçına çıkan ve Türkiye’yi gururlandıran Arda; bu reklamla geldiği sokakları unutmadığını da göstermiş oldu. MasterCard, 22 yıldır Şampiyonlar Ligi’nin sponsoru. Müşterilerine sunduğu ayrıcalıklardan biri de bu ‘Paha Biçilemez Sürpizler’. Çocuklarının futbol kahramanlarıyla el ele sahaya çıkmasını isteyenler, pahabicilemezsurprizler.com adresine girip bu fırsatı yakalayabilir ve onların hayallerini gerçekleştirebilir.

Yeni Roman Müjdesi

“Yeni roman bitmek üzere. Müthiş bir boşluk ve hüzün içimde, bunca zamandır dostlarım, arkadaşlarım, canlarım olan karakterlere bakarken...” Elif Şafak, yeni roman müjdesini böyle verdi. Orhan Pamuk ise bir röportajda açıkladı yeni kitaba başladığını ve kitabın ilk cümlesini yazdığını.

Küçümsemeyin; çoğu yazarın derdi aynı... “Bir kitabın ilk cümlesini bulmak en zorudur” derler. Bulan, kitabı bitirmiş sayar. Ülkenin en çok okunan yazarlarından yeni kitap müjdesine sevinilmez de ne yapılır şimdi!

Haberin Devamı

Şirin Bir Laf

Kızlara duymak istedikleri şeyleri söyleyin, gerisini zaten dinlemiyorlar!

Oscarlık filmler vizyonda

*The Hateful Eight: Efsane yönetmen Quentin Tarantino’nun western filmi; savaşın her türlü ahlaki değeri sıfırladığı bir dönemi anlatıyor.

*The Big Short: Christian Bale, Brad Pitt, Ryan Gosling ve Steve Carell gibi yıldızlar karması başrolde... 2008’deki ekonomik krizden yola çıkıp dünyanın trajik halini ve açgözlülüğünü sergiliyorlar.

*Joy: Bir kadının başarı öyküsünü anlatan filmde, Jennifer Lawrence yine Oscarlık performans sergiliyor.

*Creed: ‘Rocky’ efsanesinin devamı niteliğindeki film, Sylvester Stallone’yi yeniden ringe soktu.

Gurme geceler

The Galliard

Son dönemin favori mekanlarından biri de Etiler’deki The Galliard… Sunduğu yemeklerin hikayesine ve ‘yerinden’ gelmesine büyük önem veriyor, servisiyle kral gibi hissettiriyor, duvarlarındaki sanat eserleri mekana ısınmanızı sağlıyor. Şimdi de ‘Gurme Geceler’e imza atmaya karar vermişler... Kanlıca’dan Vefa’ya, İstanbul’dan Kars’a meşhur lezzetleri hikayeleriyle birleştirip, lezzet ve sohbeti biraraya getiriyorlar.

Sedef İybar Saffet Emre Tonguç

Peki bunu kiminle yapıyorlar? İstanbul’da düzenlediği semt turlarıyla büyük sükse yapan ünlü rehber ve seyahat yazarı Saffet Emre Tonguç hikayeleri anlatacak; yemek ustası Sedef İybar ise semtlerin meşhur lezzetlerine imza atacak. Bol sohbetli bu yemek için ilk buluşma 12 Ocak’ta gerçekleşecek. Bu geceler 13, 14, 15 Ocak tarihlerinde de devam edecek.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder