Siyaset 'Diyarbakır'da affa karşıyım diyecek misin?'
Paylaş
'Diyarbakır'da affa karşıyım diyecek misin?'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli referandum mitinglerine dün Erzurum'la devam etti

NE YAPACAKSIN?’

Haberin Devamı

Gar Meydanı’nda yaklaşık 5 bin kişiye seslenen Bahçeli, 3 Eylül’de Diyarbakır’da konuşacak olan Başbakan Tayyip Erdoğan’ı hedef aldı.

Bahçeli şöyle konuştu: Başbakan Erdoğan’a sesleniyorum: Diyarbakır’a gittiğin zaman, Konya’da Sakarya’da konuştuğun gibi milli devletten, üniter yapıdan yana olduğunu söyleyebilecek misin? Kürt kökenli kardeşlerimin ana dili olan ama PKK talebi olarak Türkiye’ye dayatılan Kürtçe’nin eğitim dili olacağının sözünü verecek misin?

‘ÖZERKLİK ZIRVASI’

Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü: ‘İmralı’ya affa karşıyız’ diye Konya’da böbürlenirken, Diyarbakır’da ne yapacaksın? Önündeki samimiyet testi budur. Bu ülkenin Başbakanı olarak, ‘Türkiye’nin üniter yapısını korumakla mükellefim’ diye orada yürekli konuşma yapıp, demokratik özerkliğin zırva olduğunu söyleyebilir misin? Bunları yapacağından emin değilim. Ama istiyorum ki, bunları konuş, ben mahcup kalayım. Milli devletten yana olduğunu söyle, İmralı canisine ‘Hoşgörüden, demokratik özerklikten vazgeçtim’ de ben mahcup olayım.

Haberin Devamı

OSMANLI TOKADI

Bahçeli, “Bu iktidara bir Osmanlı tokadı lazım. Titresin ve kendine gelsin. Önce AKP’liler bunu yapmalı” diye konuştu. Bahçeli “Başbakan ‘Çıkmaz bir yola girdik’ diyebilmeli ve ‘Hayır’ oyu kullanmalı. Bu, ‘Evet’ oyu Türkiye’yi yoldan çıkartır; Erdoğan’ı çıldırtır. Zaten havada olan Başbakan’ı havada uçurur; Türkiye’yi de uçuruma uçurtur” diye ekledi.

Bahçeli, ülkücülerden evet oyu isteyen Erdoğan’a şöyle seslendi: Ülkücüleri istismardan vazgeç. Ülkücü hareketi bilmezsin. İçi kanıyormuş gibi gözükür ama günü geldiğinde ümüğünü de sıkar.