Gündem Diyarbakır'da asker bu kez yürümedi

Diyarbakır'da asker bu kez yürümedi

Paylaş
Diyarbakır'da asker bu kez yürümedi

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Diyarbakır'a gelişinin 75. yıl dönümü törenle kutlanırken kent merkezinde artış gösteren olaylar nedeniyle askerin kortej yürüyüşü yapılmadı

Atatürk’ün Diyarbakır’a gelişinin 75. yıl dönümü kutlama etkinliği, Diyarbakır Garı’nda temsili trenin gelmesiyle başladı. Trennden inen gaziler, Vali Toprak’a Türk bayrağını teslim etti.

Haberin Devamı

Vali Toprak da öperek aldığı bayrağı öğrencilere teslim etti. İlköğretim öğrencilerinin okuduğu şiirlerin ardından Vali Toprak günün önemine ilişkin konuşmasında, Atatürk’ün Diyarbakır’a gelişinde Halkevi’nde yaptığı konuşmasını okudu.

Askerler geçen sene Diyarbakır'da böyle yürümüşlerdi.

Vali Toprak, "Diyarbakır halkı kendisine minnettardır, kendisine yürekten bağlıdır" dedi. Karşılama töreninden sonra her yıl geleneksel olarak yapılan kortej ve askerlerin yürüyüşü, son günlerde artan olaylar nedeniyle yapılmadı.

Araçlarla Valilik karşısında bulunan Anıt Park’a geçen protokol üyeleri, burda bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okuduktan sonra Atatürk büstüne çelenk koydu. Çelenk koyma törenine Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı ve alt kademe belediyelerden hiç bir yetkilinin katılmaması ise dikkat çekti.

Haberin Devamı

Canan ALTINTAŞ- Serdar SUNAR / DİYARBAKIR, (DHA)