Gündem Diyarbakır'da Baran cinayeti sonrası gazetecilere satırlı saldırı

Diyarbakır'da Baran cinayeti sonrası gazetecilere satırlı saldırı

Paylaş
Diyarbakır'da Baran cinayeti sonrası gazetecilere satırlı saldırı

İhya-Der Başkanı ve Hüda-Par üyesi Aytaç Baran'ın silahlı saldırıda öldürülmesinin ardından bölgeye giden aralardında dha muhabirlerinin de bulunduğu 4 gazeteci satırlı saldıra uğrayarak yaralandı

İhya-Der Başkanı ve Hüda-Par üyesi Aytaç Baran’ın silahlı saldırıda hayatını kaybetmesinin ardından Diyarbakır’da gerginlik yaşanıyor.

Haberin Devamı

Olayı haber yapmak üzere bölgeye giden aralarında DHA muhabirleri Canan Altıntaş ve Serdar Sunar’ın da bulunduğu 4 gazeteci satırlı saldırıya uğradı ve yaralandı.

Rastgele ateş açıp tehditler savuran göstericiler, olayı izlemeye gelen gazetecileri linç etmeye kalkıştı. Yaralanan 3 gazeteciden durumu ağır olan DHA muhabiri Canan Altıntaş hastanede tedaviye alındı.

Olay bugün saat 15.00 sıralarında merkez Yenişehir İlçesi Şehit Semti'ndeki İhya- Der önünde meydana geldi. Dernek Başkanı Aytaç Baran'ın silahlı saldırıda öldürüldüğü haberi üzerine olay yerine giden gazetecilere, burada gösteri yapıp sağa- sola rastgele ateş açan kalabalık grup saldırdı.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer31742","31742","201506","31742-.jpg","1", "0","Diyarbakır'da gazetecilere satırlı saldırı");

Basın mensuplarının tekme- tokat yere yatırılıp, kamera ve fotoğraf makinelerinin alındığı saldırıda, DHA muhabirleri Canan Altıntaş ve Serdar Sunar ile İHA muhabiri Burak Emek yaralandı.

Olaya müdahale eden polislerin hava ateş açmasıyla saldırganların elinden kurtarılan yaralı gazeteciler hemen yakındaki -Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Serdar Sunar ile Burak Emek ayakta tedavinin ardından taburcu edilirken, durumu daha ciddi olan Canan Altıntaş hastanede tedaviye alındı. İhya- Der önündeki olay sırasında bir polis de hafif yaralandı.

GAZETECİLER CEMİYETİ SALDIRIYI KINADI

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Diyarbakır'da 3 gazeteciye yapılan saldırıyı kınadı Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Diyarbakır’da İHYA–DER’in Başkanı Aytaç Baran’ın ve ardından çıkan olaylarda 2 kişinin öldürülmesi olayını takip eden 3 muhabirin yaralanmasıyla ilgili olarak açıklama yaptı. TGC Yönetim Kurulu’nun açıklamasında şu görüşler yer aldı:

“Halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına dönük yine vahim bir saldırı gerçekleşmiştir. Karanlık güç odakları barış ve huzur ortamını bozmak için yine iş başındadır. Diyarbakır’da İHYA–DER’in Başkanı Aytaç Baran ve ardından çıkan olaylarda 2 kişinin öldürülmesi ile ilgili olayları takip eden DHA muhabiri Canan Altıntaş, kameraman Serdar Sınar ile İHA muhabiri Burak Emek yaralanmıştır. Huzur içerisinde geçirilen seçimin ardından yapılan bu saldırı Türkiye’nin geleceğine ipotek koyma girişimidir. Gazetecilere yapılan saldırı ise halkın haber alma kanallarını tıkamak için yapılan bir eylemdir. Bu vahşi saldırıyı kınıyor, sorumluların en kısa sürede ortaya çıkarılmasını bekliyoruz. Meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

Haberin Devamı