Gündem Diyarbakır'da bombalı saldırı: 1 polis şehit

Diyarbakır'da bombalı saldırı: 1 polis şehit

Paylaş
Diyarbakır'da bombalı saldırı: 1 polis şehit

Diyarbakır'da Dicle İlçesi'nde büyük bir patlama oldu, olay yerine ambulanslar gönderildi. Saldırıda yaralanan polis memurlarından birinin kurtarılamayarak şehit olduğu bildirildi

Diyarbakır'da Dicle İlçesi'nde büyük bir patlama oldu, olay yerine ambulanslar gönderildi. Meydana gelen patlamada 2 polis ile 6 sivil vatandaşın yaralandığı bildirildi.

Haberin Devamı

Saldırıda yaralanan polis memurlarından birinin kurtarılamayarak şehit olduğu bildirildi.

İlk belirlemelere göre güvenlik güçlerine ait aracının geçişi sırasında meydana gelen patlamada yaralılar Dicle Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Patlamanın şiddetiyle yol ile çevredeki ev ve iş yerlerinde hasar oluştu.

İlçe girişinde bugün saat 10.10 sıralarında meydana gelen patlamanın, polis aracının geçişi sırasında el yapımı patlayıcının patlatılması mı, yoksa bomba yüklü aracın patlatılmasından mı kaynaklandığı araştırılıyor.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Diyarbakır Valiliği, Dicle İlçesi'nde meydana gelen patlamada 1'i ağır 2 polis ile 6'sı vatandaş toplam 8 kişinin yaralandığını açıkladı. Açıklamada, "İlimiz Dicle İlçesi, Ergani Caddesi, hastane civarında bir patlama meydana gelmiştir. Olayda ilk belirlemelere göre 1'i ağır olmak üzere 2 polis memurumuz ve 6 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılar hastaneye kaldırılarak tedavilerine başlanmıştır. Olayla ilgili başlatılan soruşturma çok yönlü olarak devam etmektedir" denildi. Patlamada yaralanan 2 polis memuru helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

DHA