Gündem Diyarbakır'da çatışma

Diyarbakır'da çatışma

Paylaş
Diyarbakır'da çatışma

Pkk'lılar Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve evlere roketli saldırı düzenledi. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çatışma bir süre devam etti. Sayıları belirlenemeyen teröristlerin güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle kaçtığı bildirildi

Diyarbakır’da henüz sayıları tespit edilemeyen bir grup PKK’lı, uzun namlulu silah ve roketatarlarla emniyet müdürlüğü, ilçe jandarma komutanlığı ve evlere saldırı düzenledi.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır’ın Kocaköy ilçesine sızan bir grup PKK’lı uzun namlulu silah ve roketatarlarla emniyet müdürlüğü, ilçe jandarma komutanlığı ve evlere eş zamanlı saldırı düzenledi. PKK’lıların saldırısına güvenlik kuvvetlerinin anında karşılık vermesi ile ilçede şiddetli çatışma yaşandı. Güvenlik kuvvetlerinin ateşin açıldığı bölgeye yoğun bir şekilde ateşle karşılık vermesinin üzerine çatışmaya giren PKK’lılar bir süre sonra karanlıktan istifade ederek kaçtı. Kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldığı belirtildi.

İHA

BÖLGEDE PROTESTOLAR DEVAM EDİYOR

Kızıltepe’de, taş ve havai fişekle polise saldıran protestoculara müdahale edildi

Lice’deki heykelin kaldırılması Batman ve Mardin’in Kızıltepe ilçesinde düzenlenen yürüyüşlerle protesto edildi. Mardin’in Kızıltepe ilçesinde, aralarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Başkanlığı, Barış Anneleri İnsiyatifi, TUHAD-DER ve MEYA-DER üyelerinin bulunduğu bir grup, Lice’deki heykelin kaldırılması protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi.

Haberin Devamı

Batman’da ise Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Başkanlığı öncülüğünde düzenlenen yürüyüşün ardından, Salih Özdemir Parkı’nda basın açıklaması yapıldı. HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, burada yaptığı açıklamada, Lice’deki heykelin indirilmesinin saygısızlık olduğunu ileri sürerek, olaylar sırasında ölen kişinin hesabını soracaklarını söyledi.