Gündem Diyarbakır'da gün ortasında gece oldu

Diyarbakır'da gün ortasında gece oldu

Paylaş
Diyarbakır'da gün ortasında gece oldu

Diyarbakır, çölden gelen toz bulutlarının etkisiyle bu sahah 10.30 sıralarında 15 dakikalığına karanlığa büründü

Seyir halindeki araçlar farlarını yakarken aniden etkili olan sağnak yağmurun ardından hava bir anda aydınlandı. Meteoroloji 15. Bölge Müdürü Abidin Aydın, havanın kararmasına toz bulutlarının neden olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Kuzey Afrika çöllerinden gelen tozların yüksek seviye bulutları ve rüzgarları ile ülkemize taşındığını ifade eden Aydın, bu toz bulutlarının Güneydoğu’nun yanı sıra artık batıda ve Karadeniz’de dahi görülebildiğini belirtti. Aydın, Diyarbakır’da havanın aniden karardığını kaydederek, "Toz taşınımı ile bulutlanma bu tür bir karanlığa neden olabiliyor. Karanlığın ardından gök gürültülü sağnak meydana geldi" dedi.

Kuvvetli yağış uyarısı

Aydın, yarın özellikle Diyarbakır’ın doğusu, Batman, Siirt ve Şırnak ile çevrelerinde kuvvetli yağışın etkili olacağı uyarısında bulunarak, vatandaşlara ve ilgililere tedbirli olmaları tavsiyesinde bulundu. Diyarbakır’ın kuzey doğusu Kulp ve Lice ilçesi ile Batman’ın Sason ve Kozluk ilçesinde, Siirt ve Şırnak’ın ise tamamında kuvvetli yağış beklendiğine dikkati çeken Aydın, cumartesi günü ise yağışlı havanın bölgeyi terk edeceğini, hafta başına kadar yağışın beklenmediğini belirtti. Öte yandan sağnağın etkisi ile çeşitli semtlerde bazı ev ve işyerlerini su bastığı belirtildi.

Haberin Devamı