Gündem Diyarbakır'da olaylı gece

Diyarbakır'da olaylı gece

Paylaş
Diyarbakır'da olaylı gece

Diyarbakır merkez Sur İlçesi'nde izinsiz gösteri yapaparak yürüyüşe geçen bir grup, polisle çatıştı. Polise havai fişek, ses bombası ve molotoflarla saldıran göstericiler, tazyikli su ile dağıtıldı

Balıkçılarbaşı Semti’ndeki Hasırlı Mahallesi’ndeki Hasırlı Özgür Yurttaş Derneği önünde toplanan yaklaşık 40 kişi, Keçi Burcu Mardinkapı güzergahından Gazi Caddesi’ne doğru izinsiz yürüyüşe geçti.

Haberin Devamı

Yürüyüş sırasında sık sık Abdullah Öcalan ve PKK lehinde slogan atan göstericilere, önlem alan polis ekipleri, dağılın uyarısında bulundu. Göstericiler uyarıya karşılık polise, havai fişek, ses bombası ve molotoflar fırlattı.

Olay yerine sevkedilen takviye ekipler göstericilere müdahalede bulundu. Tazyikli su ile müdahale edilen göstericiler ile polis arasında arbede yaşandı. Göstericilerin attığı havai fişek ve molotoflar bir elekrik telinin kopmasına neden oldu.

Kopan telin düştüğü bir evin çatısında yangın çıkarken, polis anında müdahale ederek alevleri büyümeden söndürdü. Ara sokaklara kaçan göstericilerle polis arasındaki kovalamaca geç saatlere kadar sürdü.

Bayram BULUT/DİYARBAKIR, (DHA)