Siyaset Diyarbakır'da ses bombası
Paylaş
Diyarbakır'da ses bombası

Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır'da miting yapacağı alanın girişine ses bombası atıldı

Alınan bilgiye göre, AK Parti tarafından İstasyon Meydanı’nda düzenlenecek olan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı miting öncesinde, alanın 2 nolu giriş kapısı olan Akkoyunlu Caddesi’ndeki ara sokaktan ses bombası atıldı.

Haberin Devamı

Ses bombasını atan bir kişinin eşkalinin belirlendiği bildirildi.

37 MOLOTOF KOKTEYLİ BULUNDU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır gezisi sırasında korsan gösterilerde güvenlik güçleri ve kamu kurum ve kuruluşlarına molotof kokteyli saldırı hazırlığı yapıldığı istihbaratı alan polis, 37 molotof kokteyli ile bunların yapımında kullanılan boş şişeler ele geçirdi.

Diyarbakır’da bugün miting düzenleyecek Başbakan Erdoğan’ın ziyaretini bahane ederek, bölücü terör örgütüne destek veren grup tarafından organize edilmesi planlanan korsan gösteriler yapılacağına dair bilgiler alındı. Diyarbakır Valiliği, bu gösteriler sırasında güvenlik kuvvetlerine ait araçları, kamu kurum ve kuruluşlarını, Başbakanın geçiş güzergahında görev alan güvenlik kuvvetlerine, siyasi parti seçim büroları ile il ve ilçe binalarına yönelik molotof kokteylli, havai fişekli, el yapısı bombalı saldırı eylemleri yapılacağı yönünde istihbarat alındığını açıkladı.. Açıklamada, istihbarat üzerine İstihbarat ve
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından çalışma başlatıldığı belirtilerek şöyle denildi:

"Çalışmalarda, atılmaya hazır vaziyette 37 molotof kokteyli, 52 molotof kokteyli yapımında kullanılmak üzere hazırlanmış ve içerisinde benzin artığı bulunan boş şişe, bol miktarda molotof kokteyli yapımında kullanılan malzeme elde edilmiştir."

Haberin Devamı