Spor Diyarbakırlı Şerazim, NBA yolcusu

Diyarbakırlı Şerazim, NBA yolcusu

Paylaş
Diyarbakırlı Şerazim, NBA yolcusu

Diyarbakırlı 18 yaşındaki 2.08 metre boyundaki Şerazim Cucuboğa, antrenörü Gökhan Yıldırım ile birlikte pazar günü ABD'ye gidecek

İstanbul’da 2 Temmiz tarihinde yapılan ve Türkiye’nin dört bir yanından basketbolcuların katıldığı seçmelerde, NBA'e yükselme kampına katılmaya hak kazanan Şerazim Cucuboğa, 25 Temmuz Pazar günü antrenörü Gökhan Yıldırım ile birlikte ABD’ye gidiyor.

Diyarbakır'ın gururu olan Şerazim Cucuboğa için, belediye konferans salonunda Belediye Başkan Yardımcısı Osman Kaya ve antrenör Gökhan Yıldırım’ın da katılımıyla bir basın toplantısı düzenlendi.

Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı Osman Kaya, hem bölge hem de Diyarbakır açısından gurur verici bir gün yaşadıklarını belirterek, “Bugün tarihi bir gündür” dedi.

2 Temmuz'da İstanbul’da NBA’nın elemelerine Türkiye’nin her yerinden sporcuların katıldığını söyleyen ve İstanbul'a giderken kazanacağını ummadığını ifade eden Cucuboğa, “Elemelere katılmak bile bana büyük tecrübe kazandıracaktı.

İstanbul’da 30 kişilik bir kamp oldu. Bu kamp 3 gün sürdü ve Atlanta Haws'ta oynanayan Zaza Pachulia ile Toronto Daptors yardımcı koçu Micah Nori gibi ünlü isimler de bulunuyordu.

Kendi yaşıtlarımdan en iyi 2 kişi seçildi. Toplamda 4 kişi Amerika’ya gitmeye hak kazandı. Ben de aralarındaydım. Seçildiğim için çok mutluyum. Türkiye bitti artık sıra Amerika’da” dedi.

ABD’nin çeşitli eyaletlerinden 80 sporcunun katılacağı ve 28- 31 Temmuz tarihleri arasında Pensilvanya’da düzenlenecek olan NBA Kampı’nı kazandıktan sonra daha büyük hırs ve tempoyla çalışmaya başladığını anlatan Şerazim Cucuboğa, “Her sabah daha çok kondisyonel, her akşam da güç depolama ve şut çalıştım. Günde çift antrenmanla hala devam ediyorum” dedi.

Ramazan YAVUZ/DİYARBAKIR (DHA)

Haberin Devamı