Siyaset Diyarbakırspor biraz Barcelona'ymış!
Paylaş
Diyarbakırspor biraz Barcelona'ymış!

BDP Genel Başkanı Demirtaş “Ziyaret özerklikle bağlantılı değil. Aslında Diyarbakırspor biraz da Barcelona'dır zaten” dedi

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk geçen pazartesi Diyarbakırspor Külübü’ne sürpriz bir ziyaret yapmıştı.

Ahmet Türk ziyaret sonrası “Bu takım hepimizin, halkımızın, Diyarbakır’ın, Amed’in takımıdır. Bu ruhla takımımıza, futbolumuza, arkadaşlarımıza sahip çıkacağız” demişti.

Bu ziyaret sonrası Diyarbakırspor ile İspanyolların Katalonya özerk bölgesinin dünyaca ünlü takımı Barcelona arasında benzetme yapılmış ve “Kürtler takımlarına sahip çıktı” yorumu yapılmıştı.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Barcelona benzetmelerine “Ziyaret özerklikle bağlantılı değil. Aslında Diyarbakırspor biraz da Barcelona’dır zaten” karşılığını vermişti. Teröristbaşı Abdullah Öcalan, Kürt sorununun çözümü için Katalan modelini örnek göstermişti.

Katalan modeli

Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk’un Diyarbakırspor ziyareti bu nedenle ilginç bulunmuştu. Katalonya, İspanya’nın kuzeydoğusunda bulunan özerk bir bölge.

Ayrı bayrakları ve Meclis’i bulunan Katalanlar İspanya’dan tamamen kopup ayrı bir devlet olmak istiyor.

Ekonomik durumu çok iyi olan Katalanların en önemli temsilcisi ise dünyanın en önemli futbol takımlarından biri olan ve Arjantinli Lionel Messi’nin de top koşturduğu Barcelona.

Haberin Devamı