Spor Diyarbakırspor'a dostluk eli

Diyarbakırspor'a dostluk eli

Paylaş
Diyarbakırspor'a dostluk eli

Kayserispor Grup 38 Taraftarlar Derneği, Diyarbakırspor'a sahip çıkarak, sahasının kapatılması halinde maçların Kayseri'de oynanmasını istedi

Grup 38 Taraftarlar Derneği Başkanı Hasan Yaldızlı, yaptığı yazılı açıklamada, Diyarbakırspor-Bursaspor maçında çıkan olayların son derece üzücü olduğunu belirtti.

"OLAYLARDAN BURSASPORLULAR DA SORUMLU"

Olayların bu boyuta gelmesinde, Bursasporlu taraftarların ve yöneticilerin de paylarının olduğunu savunan Yaldızlı, şöyle dedi: "Ligin ilk yarısında Bursa’da Diyarbakırspor karşılaşması sırasında yaşananlar, ırkçı ve aşağılayıcı tezahüratların ve çıkan arbedenin, gerek Bursaspor Başkanı Sayın Yazıcı gerekse TFF tarafından iyi okunamayıp basit cezalarla geçiştirilmesi ve Bursa Başkanı’nın özür dilememesi, son olaylara zemin hazırlamıştır."

Bursa’da provokatörlerin başlattığı oyunun, Diyarbakır’da terör örgütü yandaşları tarafından misliyle provoke edilerek, spor üzerinden ülkedeki barış ve huzur ortamının bozulmasının amaçlandığını savunan Yaldızlı, "Gerçek Diyarbakırsporlu taraftarların böyle bir olayı tasvip etmeleri mümkün değildir. Spor gerçek amacından saptırılmamalı ve bir tanışma, eğlence, dostluklar edinme aracı olarak görülmelidir" ifadesini kullandı.

DİYARBAKIRSPOR’UN MAÇLARI KAYSERİ’DE OYNANSIN

Hasan Yaldızlı, sahasının kapatılması halinde Diyarbakırspor’un maçlarının Kayseri’de oynanmasını da isteyerek, şunları kaydetti: "Kayserispor-Diyarbakırspor maçında şehrimizde yaşanan dostluk, Kayseri taraftarının ne kadar önemli bir olaya imza attığının göstergesidir.

Biz Diyarbakır’a gitmek ve Diyarbakırspor-Kayserispor maçını izlemek istiyoruz. Eminiz ki Diyarbakırlı kardeşlerimiz bizim Diyarbakır’a gelmemizi bizden daha çok istemektedirler.

İnşallah o maçta gerçek taraftar dostluğu nasıl olur, bütün Türkiye’ye birlikte göstereceğiz. Maçtan önce sarı kırmızı forma ve kaşkollarımızla Diyarbakır caddelerinde istediğimiz gibi gezip Diyarbakırsporlu kardeşlerimizle kol kola olacağız.

Eğer ceza verilirse Diyarbakırspor’un cezalı maçlarını Kayseri’de oynamasını istiyoruz. Bilsinler ki burası onların da evidir. Bu bayrağın dalgalandığı her yer Türküyle Kürdüyle hepimizindir."

Haberin Devamı