Spor 'Diyarbakırspor'a haksızlık yapılıyor'

'Diyarbakırspor'a haksızlık yapılıyor'

Paylaş
'Diyarbakırspor'a haksızlık yapılıyor'

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakırspor'a uzun yıllardır haksızlık yapıldığını öne sürerek, Futbol Federasyonun ağır kararlar almaması gerektiğini söyledi

Demirtaş, DSP Genel Başkanı Masum Türker ile görüşmesinden sonra, gazetecilerin konuya ilişkin sorusu üzerine, bugüne kadar bu konuda açıklama yapmamaya dikkat ettiklerini, sporun siyasete, siyasetin de spora karışmaması için özenli davrandıklarını bildirdi.

Gelinen noktada, "Diyarbakırspor’un içine düşürüldüğü durumun son derece üzüntü ve kaygı verici olduğunu" belirten Demirtaş, yaşanan atmosferin bir anda oluşmadığını kaydetti.

"Diyarbakırspor’a çok uzun yıllardır haksızlık yapılıyor, takıma Diyarbakır halkının Kürt kimliği nedeniyle ayrımcılık yapılıyor" görüşünü savunan Demirtaş, Diyarbakırspor taraftarının ruh halinin geçmişini iyi düşünmek gerektiğini ifade etti.

Demirtaş, şunları söyledi: "Eğer Futbol Federasyonu Türkiye’de sporun teknik bir iş olmadığını, aynı zamanda barışa, kardeşliğe, toplumsal uzlaşmaya da hizmet etmesi gerekliliğinden hareket edecekse, bence Diyarbakırspor hakkında ağır kararlar almamalıdır. Şüphesiz ki sahalarda meydana gelen olaylar tasvip edilmez, bunun yaptırımı olmalıdır. Ama Diyarbakırspor’un bugüne kadar maruz kaldığı haksızlıklar nedeniyle bu noktaya getiren durumu, Futbol Federasyonu ağırlaştıracak bir noktaya götürmemelidir.

"DİYARBAKIRSPOR KENDİ HAKKIYLA LİGDE KALABİLMELİ"

Bu konudaki mevzuat açık olabilir, mevzuat durumu tariflemiş olabilir, ama nihayetinde yasalar da kararlar da toplumsal barışa hizmet etmek durumundadır. Biz, Diyarbakırspor’un birinci ligde kalarak mücadele etmesini önemsiyoruz. Kendi hakkıyla birinci ligde kalabilmelidir. Futbol Federasyonu da bu hakkı Diyarbakırspor’a tanımalıdır."

Bazı yorumcuların, Diyarbakırspor’un şahsında Diyarbakır halkına "hakaret ettiğini" öne süren Demirtaş, "Diyarbakır halkına veya Türkiye’nin herhangi bir şehrinin halkına hakaret etmek, kimsenin haddi değildir. O hakaretvari yorumları Diyarbakır milletvekili olarak kendilerine iade ediyorum. Kimse ’Diyarbakırlılar’la ilgili maçlarda olay çıktı’ diye bu şekilde hakaret cümleleri telaffuz etmeli. Bu konuda herkes haddini bilmeli ve dikkatli konuşmalıdır" dedi.

Demirtaş, sporun barışa ve kardeşliğe hizmet etmesi gerektiğini belirtti.Olaylarda provokasyon ihtimalinin olup olmadığının güvenlik kurumlarının işi olduğunu kaydeden Demirtaş, saha güvenliğinin Diyarbakırspor yönetimi tarafından sağlanmadığına işaret etti.

Demirtaş, "Varsa provokasyon ortaya çıkarsınlar. Ortada bir şey yokken illa da ’provokasyon var’ deyip durumu havada bırakmanın bir anlamı yok. Araştırmalar yapılsın. Varsa vardır, ortaya çıkarılmalıdır. Yoksa da taraftarın ruh haliyle meydana gelmiş olaylar olarak tespit edilmeli ve gereği yapılmalı" dedi.

Diyarbakırspor taraftarının da takımlarına zarar verecek bir tutum içinde olmaması gerektiğini vurgulayan Demirtaş, "Sağduyu ile hareket etmeliler" dedi.

Haberin Devamı