Yaşam Diyeti bozmamak için yapılması gerekenler

Diyeti bozmamak için yapılması gerekenler

Paylaş
Diyeti bozmamak için yapılması gerekenler

'Hafta başında diyete başlarım' deyip sürekli erteleyenler, diyete başlayıp iki saat sonra bozanlar, 'aman şuncacık şeyden ne olacak yiyelim gitsin' diyenler buraya! Hayalinizdeki vücuda kavuşmak için çıktığınız bu zorlu yolda diyeti bozmamak için yapılması gerekenler listemize bir göz atın

'Aman bunlarla mı uğraşacağım demeden' tek tek listedekileri yaparsanız, diyetinizi daha rahat korur, hayalinizdeki vücuda daha çabuk kavuşursunuz. İşte diyeti bozmamak için yapılması gerekenler:


YEDİKLERİNİZİ DEFTERE YAZIN


Kilo vermek için alışkanlıklarını ve bilinçaltı kodlarını değiştirmen gerekiyor. Bunu sağlamanın en iyi yolu ise, sabah ve akşam yazmaktır. Kendine hemen bir defter ve kalem alıp zayıflamanın sana vereceği mutluluğu, o gün yediklerini, spor yapmanın faydalarını yaz. Günde iki satır bile yazsan, kilo vermeyi beyninde bitirmeye yardımcı olacaktır ve düşüncelerin somut bir hale gelmiş olacaktır.



KENDİNİZE KARŞI DÜRÜST OLUN


Haftada sadece iki gün dikkat edip, spor yapıp bütün hafta dikkat ettim düşüncesine kapılmayın. Kendinize dürüst olun, birkaç günle değil bütün bir haftayla yetinin.


PRATİK ZEKANIZI KULLANIN


Kilo vermenin temelinde pratik zekayı kullanmak vardır. Zamanınızın çoğunu dışarıda geçiriyorsunuz ve çok acıktınız. Hemen gidip döner, kebap ya da fast food gibi yiyeceklere yönelmektense zeytinyağlı yemeklere ve salatalara yönelin. Eskiden olsa belki bu problem olurdu ama şu an hemen hemen her yerde salata satan ya da ev yemekleri yapan yerler, işletmeler var. Oldu ya bulamadınız o zaman yine pratik zekanızı devreye sokup bir markete girin bir kutu ayran biraz da kuruyemiş alarak açlığınızı bastırın.


DÜZENLİ VE PROGRAMLI OLUN


Düğüne veya özel bir davete katılacağınız zaman önceden hazırlıklı olun tıpkı önceden kıyafet hazırladığınız gibi önceden yiyeceğinizi ve ara öğününüzü hazırlayın. Zor zamanlarınız için çantanızda sağlıklı atıştırmalar bulundurun. Haftalık beslenme listesi oluşturun.


KARARLI OLUN, PES ETMEYİN!


Şunu kabul etmelisiniz diyetteyken tabii ki canınız abur cubur, fast food ve tatlı çekecek. Ama bununla başa çıkmalı ve pes etmemelisiniz. Örneğin canınız tatlı çekti, gidip tatlı yemek yerine meyve ya da kuru üzüm tarzı şeylerle kendinizi durdurmaya çalışın hatta durdurun.




Haberin Devamı