Beden Sağlığı Diz protez ameliyatlarından korkmayın

Diz protez ameliyatlarından korkmayın

Paylaş
Diz protez ameliyatlarından korkmayın

Diz protez ameliyatlarında çok başarılı sonuçlar alındığı, bu nedenle hastaların bu operasyondan korkmaması gerektiği söylendi

Halka açık konferanslar dizisi kapsamında, ‘Dizde Kıkırdak Hastalıkları ve Diz Protez Ameliyatları’ konusunu anlatan Gaziantep'te özel hastanede görev yapan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Gökhan Sever, dizde kireçlenme olarak bilinen rahatsızlığın tedavisinin olmadığına dair genel kanı bulunduğunu ifade etti.

Bu sorunun farklı aşamalarla çözümlenebildiğini belirten Op. Dr. Sever, “Bu soruna gerek ameliyatsız, gerekse ameliyat ile tedavi uygulanabilir. Özellikle bölgemizde çok yaygın görülen bu rahatsızlıkta fizik muayene ve radyolojik tetkiklerle tanı konulabilir” dedi.

Dizde kireçlenmeye karşı erken dönemde istirahat ve ilaç tedavisi önerdiklerini belirten Op. Dr. Gökhan Sever, şunları söyledi: “Kıkırdak hasarının çok ileri olduğu hastalarda diz protez ameliyatları uygulanır. Bu ameliyatların hemen hepsinde genel anestezi uygulanmaz. Bundan dolayı hastaların anestezi riski düşüktür. Diz protez ameliyatlarında hasta, ameliyat sonrası anestezinin etkisi geçince kalkıp yürüyebilir.

Özellikle ileri derecedeki hastalarda diz protez ameliyatlarında çok iyi sonuçlar alınmaktadır. Bu tür ameliyatlarda başarı oranımız ve hasta memnuniyeti yüksektir. İlk 3 hafta içinde ameliyat ağrıları giderek azalır.”

Op. Dr. Sever, halk arasında diz protez ameliyatları ile ilgili yanlış kanının, doğru bilgilendirme ve uygun hastalara doğru ameliyatlar uygulanarak ortadan kaldırılabileceğini söyledi.

GAZİANTEP, (DHA)

Haberin Devamı