Hakan Çelik Dizel Civic yola çıkıyor
HABERİ PAYLAŞ

Dizel Civic yola çıkıyor

Haberin Devamı

Honda’nın üretimini ve testlerini Türkiye’de gerçekleştirdiği 1.6 litrelik dizel motorlu Civic Sedan satışa sunulmaya hazır.

Başta iç pazar olmak üzere ihraç edileceği ülkelerde de büyük ilgi görmesi beklenen yeni Civic Sedan Dizel, 1.6 litrelik i-DTEC dizel motoru ile ekonomi ve performansı bir arada sunuyor.

Dizel Civic yola çıkıyor


SATIŞLARI YÜZDE 29 ARTTI


Honda Türkiye Başkanı Takuya Tsumura, “2017’de Civic Sedan’ın yakaladığı başarı ile Türkiye’de satışımızı yüzde 29 artırarak tarihimizdeki en yüksek satış rakamına ulaştık. Bu yıl da dizel motorlu Civic Sedan ile yeni rekor kıracağız” dedi. Civic Sedan Dizel’in ilk etapta 6 ileri manuel şanzıman seçeneği ile yollara çıkacağını ancak yılın ikinci yarısından itibaren 9 ileri otomatik şanzıman seçeneğine kavuşacağı bilgisini veren Tsumura, “Bu modelimizden yıl sonuna kadar 32 bin adetlik satış hedefliyoruz” ifadesini kullandı.

Dizel Civic yola çıkıyor


9.9 SANİYEDE


Honda’nın 120 beygirlik 1.6 litre i-DTEC turbo dizel motoru, Civic Sedan’a atak bir sürüş karakteri kazandırıyor. Araç 100 kilometre hıza 9.9 saniyede ulaşıyor. Civic, tasarım ve donanım özellikleriyle de sınıfının en iyi otomobillerinden.


TÜRKİYE'DE TEST EDİLDİ

Yeni Civic Sedan Dizel, Honda’nın sportif ve yenilikçi yüzünü yansıtırken, markanın Avrupa pazarına ve kompakt sınıfa vermiş olduğu önemi de teyit ediyor. Otomobil, geliştirme sürecinde Türkiye, İngiltere ve Almanya’da yol testlerine tabi tutuldu. Honda Civic Sedan’ın i-DTEC Elegance modeli 121 bin TL, i-DTEC Executive modeliyse 130 bin TL’den satılacak.


DÜNYANIN TERCİHİ TOYOTA COROLLA


Dünyanın en çok tercih edilen otomobili olan Toyota’nın ‘efsane’ modeli Corolla, 2017’de de liderlik apoletini taşıdı. 2017’de 150 ülkede satılan 3 bin 500’ün üzerinde modelin yer aldığı listede ilk sırayı 924 bin 118 adetle Corolla aldı. Toyota Türkiye’nin 45 bin 209 adet olan toplam satışının 26 bin 500’ü Corolla oldu. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 16 Toyota fabrikasında üretimine devam edilen Corolla, Toyota’nın 80 yılı aşan tarihi içinde satılan her 5 modelden 1’ini temsil ediyor. Toyota Türkiye Satış ve Pazarlama CEO’su Ali Haydar Bozkurt, otomobilin bu kadar beğenilmesinde üstün kalitesi ve dayanıklılğı kadar yüksek ikinci el değerinin de etkili olduğunun altını çizdi.

Dizel Civic yola çıkıyor


EN PRESTİJLİ STATION


Prestijli, lüks ve güvenli otomobiller konusunda dünyada öncü markalar arasında bulunan Volvo, beş kapılı, orta boy premium station modeli V60’ı tanıttı. Volvo’nun 2019’dan itibaren tüm otomobillerini elektrikli hale getireceğini açıklamasına uygun olacak şekilde, V60’da iki adet elektrikli hibrit motor opsiyonu bulunuyor. Hibrit olmayan diğer motor seçenekleri arasında benzinli T5 ve T6 motorlar, dizel tercih edenler için ise D3 ve D4 motor seçenekleri yer alıyor.

Dizel Civic yola çıkıyor


YENİ A SERİSİ'NDE İLERİ TEKNOLOJİ


Mercedes Benz, Mobil Dünya Kongresi’nde, yeni Mercedes A-Serisi’nde ilk olarak dünya lansmanını gerçekleştirdiği ‘Yapay Zeka’ ile çalışan MBUX (Mercedes- Benz Kullanıcı Deneyimi) adındaki multimedya sistemini tanıtıyor. MBUX, sezgisel ve eğitsel olarak kullanıcıların davranışlarına göre şekillenebilen bir yapay zekayı barındırıyor. Yaklaşık 70 milyon satır kod yazılarak yaratılan yeni bilgi-eğlence sistemi MBUX ile ilk defa artırılmış gerçeklik üzerinden harita görüntülemesi yapılabilmesi ise tamamen yeni bir özellik.

Dizel Civic yola çıkıyor

Sıradaki haber yükleniyor...
holder